• 26 آبان 1403

وبینار آموزشی کاهش و کنترل مصرف دخانیات

  • تاریخ انتشار : 1401/02/25 - 10:13
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 327
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

وبینار آموزشی کاهش و کنترل مصرف دخانیات

به مناسبت هفته سلامت و با حضور دکتر محمد ظهوری روانپزشک مرکز سامان شبکه بهداشت و درمان درمان شهرستان ری وبینار آموزشی کاهش و کنترل مصرف دخانیات برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری
به مناسبت هفته سلامت، وبینار آموزشی کاهش و کنترل مصرف دخانیات توسط دکتر محمد ظهوری روانپزشک مرکز سامان ویژه پزشکان و سرپرستان مراکز خدمات جامع سلامت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری برگزار شد.
دکتر محمد ظهوری در خصوص این وبینار آموزشی گفت: حدود 40 درصد از مصرف کنندگان سیگار در سال تصمیم به ترک می گیرند که 30 درصد آنها موفق به ترک شده و از این تعداد 6 درصد بدون کمک درمانی تا یک ماه، 2 درصد تا یک سال و 2 درصد نیز بیش از یکسال بدون کمک درمانی موفق به ترک سیگار می شوند.
دکتر ظهوری با اشاره به اینکه هم اکنون در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت مشاوره ترک دخانیات توسط روانشناسان و درمان دارویی توسط پزشکان انجام می شود، گفت: باید به این نکته توجه داشت زمانی که فرد مصرف کننده دخانیات به مرحله ای برسد که در ادامه ی مصرف دچار تردید شود، تمایلی هر چند اندک برای ترک دخانیات در وی ایجاد شده، تمایل به تغییر داشته باشد، در این مرحله پزشکان و روانشناسان با مصاحبه ی انگیزشی تمایل وی برای تغییر را تقویت کرده و سپس پزشک با همکاری بیمار، طرح درمان را برای وی در نظر می گیرد.
وی در خصوص عوامل روی آوردن فرد به مصرف دخانیات گفت: عوامل مختلفی در محیط خانه، اجتماع، محل کار، شرایط روحی و بیماری و ...  فرد در مصرف دخانیات موثر است که برای مشاوره ترک و کاهش مصرف می بایست به آنها توجه شود و باید دید جامعی به مشکلات بیمار داشت، چون تا زمانی که مشکلات زمینه ای بیمار حل نشود ترک دخانیات به سختی صورت می گیرد.
روانپزشک مرکز سامان ادامه داد: با مشاوره صحیح، از جمله روش های ترک سیگار که می توان به صورت خلاصه به آن اشاره کرد، کم کردن نخ های سیگار بصورت تدریجی و سپس قطع آن، جایگزینی نیکوتین بوسیله آدامس ها و پچ های نیکوتینی و یا با استفاده داروهایی مانند وارنیکلین.
دکتر ظهوری گفت:نکته بسیار مهم اینکه شروع و ادامه ی مصرف این داروها حتما باید زیر نظر پزشک انجام شده  و همزمان با درمان دارویی و جایگزین بهتر است جلسات روان درمانی و مشاوره نیز برای فرد انجام شود و همانطور که قبلا اشاره شد احتمال ترک دخانیات بدون کمک متخصصین بسیار پایین بوده، ولی با کمک درمانگران احتمال ترک بسیار بالاتر خواهد رفت.
تمامی این خدمات بصورت اولیه در مراکز جامع سلامت و درمان های تخصصی تر در مرکز سامان واقع در مرکز خدمات جامع سلامت عظیم آباد انجام می شود.
  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار,عمومی
  • کد خبر : 212303
کلمات کلیدی
حسین حاجی رضایی
تهیه کننده:

حسین حاجی رضایی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *