جلسه آموزشی "خوردن آگاهانه"
به مناسبت روز جهانی غذا و هفته سلامت روان، جلسه آموزشی مشترک واحدهای تغذیه و سلامت روان با عنوان "خوردن آگاهانه" در ستاد شبکه بهداشت ری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری
روز دوشنبه 25 مهرماه 1401، به مناسبت روز جهانی غذا و هفته سلامت روان، جلسه آموزشی مشترک واحدهای تغذیه و سلامت روان با عنوان "خوردن آگاهانه" ویژه مسئولین و کارشناسان واحدهای ستادی شبکه بهداشت ری و با اجرای دکتر ناهید جولائیها، مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد و هانیه ولایتی کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری برگزار شد.
در این جلسه ضمن اشاره به بعد جسمی به عنوان یکی از ابعاد اصلی خودمراقبتی و خوردن به عنوان یکی از کارکردهای اصلی مشترک بین حوزه روان و جسم به چهار نوع مدل غذاخوردن اشاره شد.
همچنین تفاوت گرسنگی کاذب (گرسنگی احساسی) و گرسنگی واقعی بیان شد.
ویژگی های گرسنگی کاذب:
- بروز ناگهانی گرسنگی
- هوس ناگهانی غذاهای خاص مثلا پیتزا، شیرینی و...
- غذاخوردن بدون آگاهی
- علیرغم سیر شدن غذا خوردن ادامه دارد
- احساس پشیمانی و گناه بعد از غذا خوردن
ویژگی های گرسنگی واقعی:
- احساس گرسنگی به مرور زمان در ناحیه شکم حس می شود
- بعد از سیر شدن دست از غذا می کشیم
- بعد از اتمام غذا احساس پشیمانی نداریم چرا که به اندازه با توجه و آگاهی غذا خورده ایم.
در ادامه در خصوص خوردن آگاهانه، اهمیت فعال کردن حواس پنج گانه، توجه به ابعاد تهیه و سرو غذا، توجه به کیفیت غذاخوردن در خانواده نکاتی به حاضرین آموزش داده شد.
و اینکه به طورخلاصه بایستی هنگام غذا خوردن به دور از رسانه ها مثل تلویزیون و... به غذا، رنگ، طعم، بو، شیوه تهیه شدن آن و خوب جویده شدن غذا و... توجه کامل کرد. تا از فواید آگاهانه خوردن بهره مند شویم.
در خصوص خوردن خدا آگاهانه، اهمیت بعد معنوی در تمامی فعالیت های انسان از جمله غذا خوردن آموزش داده شد و آثار برقراری ارتباط توحیدی با غذا و خوراکی ها به عنوان نعمت های خداوند از جمله، فعال شدن فرایند شکرگزاری، افزایش سلامت جسمی و روحی و... بیان شد.
ارسال نظر