برگزاری کمیته فنی نیازسنجی و مداخلات ارتقای سلامت در شهرستان ری
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری به همت واحد آموزش و ارتقاء سلامت، کمیته فنی نیازسنجی و ارتقای سلامت شهرستان ری برگزار شد.
روز شنبه 20 مرداد 1403 با حضور دکتر آرمان مدرس، معاون، دکتر مریم اثنی عشری مسئول خانم اسکندری و آرمان کارشناسان واحد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت مسئولین واحدهای ستادی روابط عمومی، سلامت خانواده، سلامت روان، بیماریهای واگیر و غیر واگیر،دارویی، بهداشت محیط و حرفه ای ،بهداشت دهان دندان ، تغذیه وگسترش شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری جلسه کمیته کمیته فنی نیازسنجی و ارتقای سلامت در اتاق معاون شبکه بهداشت برگزار شد.
اثنی عشری ضمن اشاره به نیازسنجی دوره قبل گفت: برنامه نیازسنجی سلامت جامعه با مشارکت مردم انجام می شود و مشکلات از سطوح پایین تا سطح بالا شناخته می شوند و بر اساس این مشکلات نیازها اولویت بندی و برنامه مداخله ای برای آنها اجرا می شود.
وی افزود: توسعه مشارکت مردم در فرآیند تأمین و ارتقای سلامت، نیازمند توجه ویژه به برنامه ریزی مبتنی بر نیازهای جامعه است که با تعیین نیازهای سلامت آغاز شده و با طراحی مداخلات مناسب اجرایی در خصوص علل رفتاری و غیر رفتاری آن نیازها با مشارکت مردم، ارایه دهندگان خدمت و برنامه ریزان حوزه نظام سلامت تکمیل می گردد. از طرف دیگر برنامه نیازسنجی سلامت جامعه به مردم و دست اندرکاران نظام سلامت کمک می کند که به درک بهتری درباره نیازهای خود و جوامع شان برسند تا بتوانند در راستای برنامه خود مراقبتی اجتماعی، اقدامات مورد نیاز برای رسیدن به بالاترین سطح سلامت را انجام دهند.
کارشناس مسئول واحد آموزش و ارتقای سلامت شبکه بهداشت ری ادامه داد: با توجه به رعایت ساختار شبکه، برنامه نیازسنجی و مداخلات ارتقای سلامت به تفکیک سطوح شبکه برنامه ریزی شده است. در این برنامه بدلیل طراحی مداخله در هر دو جنبه عوامل رفتاری و غیررفتاری در سطوح محیطی روستایی، در هر خانه بهداشت حداقل دو اولویت و در مناطق شهری، به دلیل معضلات بسیار زیاد اجرایی و پیچیدگی نیازهای این مناطق، در هر مرکز خدمات جامع سلامت حداقل یک اولویت در نظر گرفته شده است.
وی گفت: بدیهی است در خصوص مداخلات آموزشی می تواند برای سایر اولویت ها با نظر مرکز بهداشت شهرستان برنامه ریزی انجام شود. وجه تمایز این برنامه از برنامه پیشین، تعیین اولویت های سطوح بالاتر بر اساس فهرست نیازهای سطوح محیطی است. در این مرحله نیازهایی که فراوانی بیشتری دارد جزو اولویت های سطوح بالاتر در کنار هم و با هم نیازهای سالمت محله/ روستا را تعین می نمایند. سپس با تاکید بر ظرفیت های محلی، جلب مشارکت مردم، همکاری مسئولین و معتمدین محلی و تسهیلگری تیم سلامت، مداخلات ارتقاء سالمت مناسب را برای برآورده ساختن نیازهای سلامت، طراحی، اجرا و ارزشیابی می کنند. این روش علاوه بر رفع نیازهای سالمت جامعه در سطح محلی روستا، منجر به توانمندسازی جوامع برای ارتقاء سلامت، خواهد شد.
بخشی از نیازهای سلامت احصا شده که در هر سطح امکان مداخله ندارند به سطوح بالاتر ارجاع داده می شوند. تقویم اجرایی برنامه نیازسنجی ۶ ماه پیش بینی شده و به دلیل زمان بری مداخلات در خصوص علل غیر رفتاری، فواصل اجرای هر دوره نیازسنجی دو سال است. سپس حاضرین در خصوص اجرای این برنامه بحث و تبادل نظر کردند.
ارسال نظر