برگزاری جلسه کارگروه پدافند زیستی شهرستان ری
جلسه کارگروه پدافند زیستی شهرستان ری با حضور دکتر مصطفی امینی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری و نمایندگان دستگاههای اجرایی و اعضای اصلی کارگروه برگزار شد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، روز یک شنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۵/۰۲ در راستای اجرای دستورالعمل واپایش تهدیدات ناشی از ناقل مهاجم زیستی(پشه آئدس) و با حضور دکتر مصطغی امینی، مدیر، دکتر آرمان مدرس، معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، نمایندگان دستگاه های اجرایی و اعضای اصلی کارگروه، جلسه کارگروه پدافند زیستی شهرستان ری برگزار شد.
در این جلسه دکتر مصطفی امینی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری و رئیس کارگروه پدافند زیستی، ضمن قدردانی از مشارکت دستگاههای اجرایی در ابتدا به حساس سازی گروههای هدف بدون ایجاد هرگونه ترس و نگرانی، بر پاکسازی محیط زیست از طریق کاهش مکان های پرخطر با احتمال حضور پشه به عنوان مهمترین اقدام تأکید کرد.
دکتر آرمان مدرس معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری ضمن بیان آمار مبتلایان در سطح کشور بر لزوم همکاری و مشارکت همه دستگاههای اجرایی شهرستان در خصوص مبارزه با پشه آئدس تاکید کرد.
مهندس منا غفوریان مسئول واحد بحران و پدافند غیر عامل شبکه بهداشت و درمان ری گفت: برای داشتن آمادگی لازم در برابر هر گونه بحران زیستی وجود زیر ساختهای مناسب، نیروی انسانی و تجهیزات مورد نیاز است. وی همچنین بر بهسازی محیط که مهمترین عامل در پیشگیری از استقرار ناقل است با تعامل و همکاری همه جانبه دستگاه های عضو اشاره کرد.
در ادامه فاطمه اقدسی کارشناس واحد بیماری های شبکه بهداشت و دزمان شهرستان ری با بیان انتظارات و شرح وظایف سازمان های مسئول نسبت به معرفی پشه آئدس و روشهای پیشگیری از گسترش پشه ناقل و کنترل بیماری اشاره کرد.
دکتر مریم اثنی عشری کارشناس مسئول واحد آموزش و ارتقای سلامت با اشاره به اقدامات آموزشی در مورد پیشگیری از بیماری تب دنگی افزود: آگاهی بخشی و ارایه اطلاعات صحیح در شیوع بیماری ها از اهمیت زیادی برخوردار است که کانال سفیران سلامت تهران @safiranesalamatetehran در تمامی پیام رسانهای داخلی و خارجی محتواهایی در خصوص سوالات پرتکرار و شایعات را تهیه و منتشر می کند. همچنین ایشان از نمایندگان ادارات خواست از محتواهای مورد تایید وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی جهت برگزاری آموزش های مجازی و حضوری بهره ببرند. علاقه مندان میتوانند برای مطالعه مطالب بیشتر، به شبکه هوشمند آموزش بهداشت «شهاب» به آدرس https://shahab.tums.ac.ir مراجعه کرده و از کتابچهها و کلیپهایی که توسط کارشناسان و متخصصان حوزه سلامت با هدف ارتقای سواد سلامت جامعه و بر مبنای جدیدترین منابع علمی و شیوه نامههای بهداشتی مورد تایید وزارت بهداشت تهیه شده استفاده کنند.
سپس پروین جانانی دبیر کارگروه پدافند زیستی استان تهران با اشاره به نقش و جایگاه پدافند غیر عامل در مدیریت تهدیدات بویژه تهدیدات زیستی؛ بر اجرای دستورالعمل مذکور توسط تمام دستگاهها و سازمان های مجری برنامه بهمنظور پیشبینی، پیشگیری و ایجاد آمادگی در برابر تهدید زیستی آئدس در فاز قبل از وقوع بحران تاکید کرد.
وی همچنین بهبود راهبری، تسهیلگری در پاسخ و ایجاد هماهنگی و همافزایی سازمانها در مرحله پاسخ به بحران را از اهداف اجرای این سند دانسته و بر اهمیت مدیریت شایعات در بحران تاکید کرد.
قربانعلی سیفی مسول مدیریت بحران فرمانداری شهرستان ری گفت: نمایندگان دستگاههای اجرایی و اعضای اصلی کارگروه نسبت به انجام شرح وظابف براساس دستورالعمل ابلاغی مقابله با این بیماری اقدام و گزارشات را ارسال و برای برگزاری جلسات آموزشی در سازمان خود از کارشناسان شبکه بهداشت ری استفاده کنند
در انتهای جلسه هر یک از نمایندگان شهرداری ها، بیمارستانها، ادارات و سازمان های مختلف شهرستان ری به بیان اقدامات خود پرداختند.
ارسال نظر