برگزاری جلسه کارگروه تخصصی مجریان برنامه تاک (تکامل ابتدای کودکی) در شبکه بهداشت ری
در راستای اجرای برنامه تاک و به منظور پیشبرد سیاست های جوانی جمعیت و ارتقای سلامت همه جانبه کودکان اولین جلسه کارگروه مجریان بین بخشی (کهریزک) در ستاد شبکه بهداشت و درمان شهرری در تاریخ ۲۳ اردیبهشت برگزارشد.
جلسه کارگروه تخصصی مجریان برنامه تاک (تکامل ابتدای کودکی)
در راستای اجرای برنامه تاک و به منظور پیشبرد سیاست های جوانی جمعیت و ارتقای سلامت همه جانبه کودکان اولین جلسه کارگروه مجریان بین بخشی (کهریزک) در ستاد شبکه بهداشت و درمان شهرری در تاریخ ۲۳ اردیبهشت برگزارشد. در این جلسه مجریان برنامه در معاونت بهداشت ،شبکه بهداشت و درمان شهرری، رئیس مرکز خدمات جامع سلامت کهریزک و نمایندگان کمیته امداد، اداره ورزش و جوانان، اورژانس کهریزک، بخشداری کهریزک، بهزیستی کهریزک، آموزش و پرورش کهریزک، دهیاری قلعه نو چمن و دوتوهه سفلی حضور داشتند.
پس از خیر مقدم دکتر مجید دل آور معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری به مهمانان گرامی، دکتر سید حامد برکاتی مشاور محترم معاون بهداشت در حوزه رشد و تکامل کودک در خصوص اهمیت سالهای ابتدای و سرمایه گذاری برای این سالها جهت آینده ای مطمین ، پویا و پر بازده جامعه مطالبی بیان نمود. ایشان اظهار داشت سالهای ابتدایی ، از قبل از تولد ( قبل از لقاح ) شروع و تا انتهای 7 سالگی ادامه دارد . عمده ترین اتفاق رخ داده در این سالها ، رشد مفز و سیناپس های بین سلولی مغز است که در واقع در انتهای این دوران کودک تبدیل به فردی می شود که می تواند به خوبی فکر کرده ، تصمیم بگیرد و به رشد جسمی مطلوب برسد که همه اینها نیازمند انجام مداخلات سلامت در این دوره می باشد . اجرای برنامه تاک ( تکامل ابتدای کودکی ) به همکاری های بین بخشی بسیار جدی نیاز دارد تا بتوان نیازهای منطقه و جامعه محلی را شناسایی نمود و با تعیین اولویت ها و مداخلات لازم، برنامه عملیاتی در جهت بهبود وضعیت کودکان تدوین نمود .
پس از آن دکترنرجس توکلی کیا ضمن یاد آوری هفته ملی جمعیت ( 30-24 اردیبهشت ) و شعار این هفته که " سهم من از جوانی ایران " می باشد بیان کرد ؛ با توجه به این که داشتن فرزندان سالم و بالنده عامل مهمی در ایجاد انگیزه برای والدین در امر فرزند آوری است، اجرای این برنامه را دارای چایگاه ویژه ای در سیاستهای جوانی جمعیت دانست.و هدف کلی از اجرای این برنامه را تامین، حفظ و ارتقاء رشد و تکامل همه جانبه کودکان و در نتیجه ارتقاء سلامت و کاهش مرگ ومیر مادارن باردار ، نوزادان ، کودکان زیر 5 سال و دانش آموزان پیش دبستانی و سالهای ابتدایی دبستان عنوان کرد.
از مصوبات این جلسه : همکاری جهت برگزاری دوره های آموزشی و توانمند سازی ، معرفی افراد واجد شرایط جهت شرکت در دوره های آموزشی ، مشارکت فعال در جلسات راهبردی و گزارش مستمر فعالیتهای انجام شده ، تدوین و ارسال برنامه عملیاتی تا ۱۰ خرداد ماه ۱۴۰۲ و برگزاری جلسات به صورت دوره ای در سازمانها،ادارات ذینقش از انتظارات اجرایی برنامه تاک می باشد .
دکتر نجمه الملوک امینی با تاکید بر نقش مهم سازمان ها در پیشبرد برنامه و تاثیر به سزای توانمند سازی مراقب کودک در ارتقای سلامت و تکامل کودک و نیز اشاره به محتواهای آموزشی بر روی شبکه شهاب و امکان بارگذاری مطالب ارائه شده یا مورد نیاز سازمان ها بر روی این شبکه جهت استفاده عموم ، برنامه ریزی در خصوص آموزش های حضوری و مجازی و تعامل با خانواده ها از طریق همایش ها و ..... خصوصا شرکت خانواده ها در جشنواره جمعیت در هفته جمعیت که از طریق شبکه ادامه داد.
در پایان نیز نماینده سازمان ها در خصوص اجرای برنامه ، دیدگاه های خود را ارائه نمودند و پوستر هفته ملی جمعیت بین نمایندگان سازمانها جهت بهره برداری در سازمانهای مربوطه توزیع شد.
ارسال نظر