برگزاری جلسه آموزشی بیماری های شایع مدارس در اداره آموزش و پرورش منطقه 15
با حضور کارشناس بیماری های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، جلسه آموزشی بیماری های شایع در مدارس برای رابطین بهداشتی، مربی های بهداشت و معلمان مدارس اداره آموزش و پرورش منطقه 15 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، با حضور کارشناس بیماری های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، جلسه آموزشی بیماری های شایع در مدارس برای رابطین بهداشتی، مربی های بهداشت و معلمان مدارس اداره آموزش و پرورش منطقه 15 برگزار شد.
زینب آدینه کارشناس واحد بیمار یهایی واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری در خصوص برگزاری این جلسه آموزشی گفت: با توجه به شروع سال تحصیلی و حضور دانش آموزان در مدارس، آموزش مسئولین و مربیان بهداشت مدارس، دانش آموزان و والدین آنها نقش مهمی در پیشگیری از بیماری هایی مانند پدیکلوز (شپش) بیماری های منتقله از آب و مواد غذایی وبیماری های تنفسی ( آنفولانزا، سرماخوردگی و کرونا ) دارد.
نکاتی که در مورد بیماری های منتقله از آب و مواد غذایی باید در مدارس مورد توجه باشد:
- از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی استفاده شود.
- قبل از صرف غذا و بعد از توالت رفتن دستها را با آب صابون بشویند.
- حداقل هفته ای دو بار در زمستان و سه بار در تابستان حمام کنند و لباسهای زیر را در صورت آلودگی به شپش با آب جوش شسته و اتو کنند.
- تا حد ممکن غذا را به اندازه مصرف تهیه نمایند و اضافی آن را در یخچال نگهداری کنند.
- از مصرف مواد غذایی غیر بهداشتی مانند آب نباتهای رنگی و لواشکهای غیر بهداشتی یخ های غیر بهداشتی و... خودداری کنند.
- با انجام آزمایشات لازم از سلامتی مسئول بوفه مدرسه اطمینان حاصل شود و در صورت بیماری تا درمان کامل از ادامه کار وی جلوگیری شود.
- از ریختن خلط و آب دهان در کوچه و معابر عمومی خودداری شود.
- در هنگام سرفه و عطسه جلوی دهان را با دستمال تمیز بگیرند.(استفاده از ماسک)
- دستشویی ها و توالت ها به طور مرتب ضد عفونی شود.
- به محض مشاهده بیماری های مسری خطرناک موارد مشاهده شده به مرکز بهداشتی درمانی اطلاع داده شود.
- تا بهبود کامل و تائید پزشک مبنی بر سلامتی دانش آموز از حضور او در مدرسه جلوگیری شود.
- در صورت علایم مسمومیت غذایی در دانش آموزان به نزدیک ترین پایگاه یا مرکز بهداشتی درمانی گزارش فوری داده شود.
نکاتی در مورد بیماری پدیکلوز (شپش):
- آموزش به مردم در مورد شستشوی لباس و ملحفه در آب جوش 60 درجه به مدت 10دقیقه و یا استفاده از ماشین لباسشویی، خشک کن و اتو کردن درزهای لباس برای از بین بردن شپش و رشک .
- رعایت بهداشت فردی ( بخصوص استحمام مرتب
- شانه کردن روزانه موی سر
- تمیز کردن همه روزه برس و شانه
- شستشوی منظم لباسها ، روسری ، کلاه و …
- عدم استفاده از شانه ، برس و کلاه دیگران
- پرهیز از تماس با اشیاء و لباسهای فرد آلوده
- گزارش موارد آلوده مشاهده شده به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی
- مهم ترین امر در مهار شپش دانش آموزان عبارتست از بازدید مرتب موی سر آنها توسط معلمین و مربیان بهداشتی مدارس و ارجاع سریع موارد آلوده به واحدهای بهداشتی درمانی برای درمان فرد آلوده به همراه خانواده و اطرافیان وی.
- طول موی سر در آلوده شدن به شپش سر نقشی ندارد و امروزه درصورت رعایت مسایل بهداشت فردی و دسترسی به درمان مناسب، کوتاه کردن موی سر ضروری نیست.
- پس از انجام درمان ضدشپش، احتمال انتقال آلودگی از بین می رود؛ لذا نیازی به جداسازی دانش آموزان نیست.
- درمان مناسب فرد و سایر افراد خانواده بطور همزمان طبق دستورهای مراکز بهداشتی درمانی
- اتو کردن لباسها ( بخصوص درزهای لباس )
- جوشاندن کلیه وسایل شخصی آلوده ( حوله ، ملحفه ، لباسهای زیر و رو و … ) در آب جوش به مدت حداقل 10دقیقه
- استفاده از داروهای ضد شپش براساس دستور پزشک
نکته کلیدی
در مواقع بروز آلودگی به شپش سر، از تعطیلی مدارس و سم پاشی سطوح و دیوارها اکیدا خوداری شود، در چنین مواقعی درمان صحیح افراد آلوده و بررسی اعضای خانواده آنها و پیگیری دو هفته بعد توصیه می شود و در صورت ادامه آلودگی تکرار درمان برای افراد آلوده در خانواده ضروری است.
ارسال نظر