• 25 آبان 1403

برگزاری کارگاه آموزشی بیماری های واگیر در شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری

  • تاریخ انتشار : 1403/02/25 - 14:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 170
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برگزاری کارگاه آموزشی بیماری های واگیر در شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری

روز سه شنبه 25 اردیبهشت 1403، کارگاه آموزشی بیماری های واگیر در سالن حضرت قائم (عج) شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری برگزار شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، روز سه شنبه 25 اردیبهشت 1403، کارگاه آموزشی بیماری های واگیر برای پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه های شبکه بهداشت ری، زندان تهران بزرگ، زندان زنان و اردوگاه فشافویه با موضوع بیماری های واگیر اعم از بیماری مالاریا ، HIV، آئدس، بیماری سل، بیماری قابل پیشگیری با واکسن(طغیان سرخک)، بیماریهای منتقله از آب و غذا( التور-طغیان بیماری اسهالی) با حضور  خانم دکتر متین بازرگانی، کارشناس HIV ، فرحناز فدایی، کارشناس بیماری مالاریا و آئدس و دکتر مه آسا مازیار، کارشناس بیماری سل و جذام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان مدرس و دکتر زهره توکلی، کارشناس مسئول و کارشناسان واحد بیماری های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری برگزار شد.

ابتدا دکتر بازرگانی دستورالعمل اجرایی پیوند برنامه‌های کنترل اچ‌آی‌وی و سلامت باروری با هدف حذف انتقال اچ‌آی‌وی و سیفیلیس از مادر به نوزاد، مدیریت مواجهه شغلی با HIV  ،HBV و HCV توضیحاتی ارائه داد و گفت پیشگیری از انتقال مادر به کودک یکی از راهبردهای مهم و استراتژیک در پیشگیری از انتقال HIV/AIDS و بیماری‌های آمیزشی در برنامه‌های ملی می‌باشد و در این سیاست و برنامه اصول ذیل مد‌ نظر می‌باشد:

پیشگیری از ابتلاء به HIV و بیماری‌های آمیزشی در زنان در سنین باروری با آموزش و مشاوره

پیشگیری از حاملگی‌های برنامه‌ریزی نشده در زنان آسیب پذیر و زنان مبتلا به اچ‌آی‌وی

پیشگیری از انتقالHIV و سیفیلیس از مادران باردار مبتلا به HIV به نوزادان

ارائه درمان ضد رتروویروسی  برای کلیه  مادران باردار مبتلا به اچ آی وی 

تأمین نظام مراقبت و درمان لازم برای مادران و نوزادان مبتلا به اچ آی وی و عفونت های آمیزشی

در ادامه فدایی در خصوص پیشگیری و درمان بیماری های منتقله از ناقلین (آئدس و آنوفل) گفت: در فصل شیوع این بیماری (فصل گرما) رعایت نکاتی از قبیل عدم مسافرت به مناطق آلوده ضروری است . با توجه به اینکه تاکنون هنوز واکسن موثری برای این بیماری تهیه نشده است بهترین راه پیشگیری از این بیماری، جلوگیری از گزش پشه آئدس است، بنابراین توصیه می شود برای جلوگیری از ورود پشه به داخل ساختمان از توری برای پنجره ها و درها استفاده گردد . از آنجایی که گزش پشه در تمام ساعات روز اتفاق می افتد بهتر است از پوشش کامل لباس و شلوار استفاده شود. پشه آئدس معمولا در محل تجمع آب راکد مثل کولر، کوزه، ظروف زیر گلدان و لاستیک های فرسوده تخم گذاری می کند، بنابراین باید درب همه منابع و محل های نگهداری آب به طور دائم بسته باشد، کولرهای آبی و ظروف نگهداری آب هفته ای یکبار از آب خالی شده و شستشو گردند، همچنین جمع آوری لاستیک های فرسوده که زیستگاه خوبی برای پشه آئدس است ضروری می باشد . همچنین در ادامه در خصوص نظام مراقبت بیماری های منتقله از طریق پشه های آئدس( تب دانگ،زیکا،چیکن گونیا)، خصوصیات گونه های پشه آنوفل و آئدس مهاجم و اپیدمی بیماری دانگ وچیکونگونیا در مرز ایران و پاکستان و موارد ذیل توضیحاتی ارائه کرد.

 اهمیت نظام سندرمیک در شناسایی موارد  بیماریها بخصوص بیماری مالاریا و آئدس

آموزش پوستر گزارش دهی فوری و غیر فوری بر اساس نظام سندرمیک و توجه بیشتر پزشکان به علائم سندرمیک  بیماران  و اجاع به مراقبین سلامت

آموزش راههای تشخیص ، درمان مالاریا و پیشگیری

بیماری مالاریا در کدام مناطق جهان و ایران شایع است؟

چرخه زندگی و بیماریزایی انگل مالاریا چگونه است؟

 لزوم بیماریابی و نمونه گیری از کلیه اتباع افغانی که تازه وارد منطقه شده ا ند (افاغنه تب دار در یکماه گذشته و ایرانی هایی که از مناطق پرخطر مانند جنوب شرقی کشور با علایم تب و لرز وارد کشور شده اند)

ضمنا ایشان تاکید کرد که با توجه به بارندگی و سیل در کشورهای همجوار و کشور ایران به کانون های مهاجرپذیر دقت بیشتربه بیماریابی مالاریا و بررسی علائم شود. 

نظام مراقبت بیماری های منتقله از طریق پشه های آئدس( تب دانگ،زیکا،چیکن گونیا)

خصوصیات گونه های پشه آنوفل و آئدس مهاجم

اپیدمی بیماری دانگ وچیکونگونیا در مرز ایران و پاکستان

بیماریهای منتقله از پشه ها مثل سالک، مالاریا و بیماریهای منتقله از آئدس مهاجم موانع بسیار مهم و سخت در توسعه کشورها هستند.

احتمال پیشروی بیماری آئدس به کل کشور واپیدمی های انفجاری بخصوص در مبادی ورودی وفرودگاههای بین المللی

آئدس نام پشه‌ای است که تحت عنوان ببر آسیایی نیز شناخته می‌شود که در بسیاری از کشورها شیوع یافته و تلفات انسانی بسیاری نیز داشته است.

پشه آئدس که بسیار خطرناک است در بشقاب‌های زیر گلدان و گیاه بامبو و نقاطی که آب کولر جمع می‌شود، زندگی می‌کند و در صورت مشاهده این پشه خطرناک نیاز است تا فاصله یک کیلومتری از مکان رؤیت آن ضدعفونی شود.

سپس دکتر مازیار در خصوص تخمین میزان بروز سل، نگرانی از وضعیت بیماری در کشورهای همسایه، شاخص جدید WHO برای برنامه جهانی کنترل سل، آزمایشات مختلف تشخیصی سل ریوی، تشخیص مقاومت دارویی در سل، شرایط بستری بیماری مسلول، گروه های در معرض خطر بیشتر، روش درمان بیماری سل، نحوه برخورد با موارد تماس با بیمار مسلول توضیحاتی ارائه داد.

در پایان مهدیه سادات حسینی، کارشناس قابل پیشگیری با واکسن شبکه بهداشت ری گفت: با توجه به هشدارهای وزارت بهداشت مبنی بر بروز سرخک در ایران که متاثر از کشورهای همسایه(عراق-افغانستان –پاکستان) می باشد میبایست نظام مراقبت سرخک بازآموزی و مراکز نمونه گیر بخش خصوصی و دولتی معرفی شود و بر لزوم حساسیت پزشکان و مراقبین سلامت در خصوص شناسایی موارد مشکوک تب و بثورات جلدی ماکولوپاپولر تاکید کرد.

همچنین زینب آدینه، کارشناس منتقله از آب و غذا شبکه بهداشت ری گفت: با توجه به شرایط خاص اقلیمی(گرم شدن هوا)،  شروع سفرهای زیارتی (حج تمتع)،  نزدیک شدن به مراسم اربعین و ارتحال امام خمینی (ره)  میبایست در خصوص شناسایی و گزارش فوری بیماری های منتقله از آب و غذا و طغیان های احتمالی توجه ویژه ای شود.

 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار,عمومی
  • کد خبر : 265781
کلمات کلیدی
فاطمه  پرویزی
تهیه کننده:

فاطمه پرویزی

تصاویر