باید ها و نباید های تغذیه ای در روز های با آلودگی هوا
ماندانا دقیقی کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، از بایدها و نبایدهای تغذیه ای در روزهای با آلودگی هوا گفت.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، دانشگاه علوم پزشکی تهران
ماندانا دقیقی درباره نقش تغذیه سالم در روزهای با آلودگی هوا گفت: تغذیه مناسب در روز های آلوده، با تمرکز بر مصرف مایعات فراوان، میوه ها و سبزیجات رنگی، مغز ها و ماهی های چرب، به بدن کمک میکند تا سموم را دفع کند و التهاب را کاهش دهد. در مقابل، باید از غذا های سرخ کرده، فرآوری شده و شیرینیجات که باعث تشدید التهاب و تضعیف سیستم ایمنی میشوند، پرهیز کرد.
وی افزود: در روزهایی که شاخص کیفیت هوا به مرز هشدار میرسد، علاوه بر رعایت توصیه هایی مانند محدودیت تردد و استفاده از ماسک، تغذیه مناسب میتواند نقش یک سپر دفاعی را برای بدن ایفا کند. انتخابهای غذایی درست به تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب و تسریع دفع سموم کمک شایانی میکند.
در روزهای آلوده چه بخوریم؟
مایعات فراوان: نوشیدن آب، چای سبز و دمنوش های گیاهی برای دفع سموم و حفظ رطوبت مجاری تنفسی ضروری است.
آنتیاکسیدان های طبیعی: میوهها و سبزیجات رنگی مانند مرکبات، انار، کلم بنفش، هویج و گوجهفرنگی با خنثیسازی رادیکال های آزاد، از سلول ها محافظت میکنند.
منابع ویتامین E و سلنیوم: مصرف مغز های خام، روغن زیتون و ماهی به محافظت از ریه ها و کاهش التهاب کمک میکند.
فیبر و امگا‑۳: غلات کامل، حبوبات و ماهی های چرب مانند سالمون با دفع سموم و خاصیت ضد التهابی، بدن را مقاوم تر میکنند.
از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟
غذا های سرخکرده، فرآوری شده و فست فودها به دلیل ایجاد التهاب مضاعف، سیستم ایمنی را تضعیف میکنند.
مصرف قند های ساده و شیرینیجات را محدود کنید.
از خوراکی های بسیار تند و پرادویه که ممکن است مجاری تنفسی را تحریک کنند، اجتناب نمایید.
در مجموع، یک رژیم غذایی آگاهانه و سرشار از آنتی اکسیدان های طبیعی، میتواند آسیب های ناشی از آلودگی هوا را تا حد قابلتوجهی کاهش دهد.
ارسال نظر