برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه سالمندان برای کارکنان سرای سالمندان کهریزک شهرستان ری
توانمندسازی اعضای تیم مراقبت از سالمندان و خدمات غذایی در سرای سالمندان کهریزک در بررسی نیازها و الگوهای تغذیه ای و بیماری های شایع در دوران سالمندی و ارتقای کیفیت خدمات پیشگیرانه و توانبخشی در سالمندان از جمله مباحث مطرح شده در این کارگاه بود.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، دانشگاه علوم پزشکی تهران
کارگاه آموزشی تغذیه سالمندان با هدف ارتقای دانش تغذیهای برای مراقبان سلامت، کارکنان تیم تهیه غذا و سالمندان با حضور مهسا زارع، کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت شوکت علی اکبری (کهریزک) در سرای سالمندان کهریزک برگزار شد. محور اصلی این کارگاهتغذیه سالم ویژه سالمندان و نقش آن در تقویت سیستم ایمنی در برابر سرما و آلودگی هوا بود.
از جمله موضوعات مطرح شده در این کارگاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- الگو های تغذیهای متناسب با سالمندی: ارائه راهکارهای عملی برای طراحی رژیم های غذایی سالم، متنوع و قابل هضم متناسب با شرایط فیزیکی و سلامتی سالمندان.
- تغییرات فیزیولوژیک در دوران سالمندی: بررسی تأثیر پیری بر عملکرد اندام ها و سیستم های بدنی از جمله گوارش، متابولیسم و جذب مواد مغذی؛
- نیازهای تغذیهای ویژه سالمندان: تحلیل نیازهای افزایشی یا کاهشی به عناصر غذایی خاص مانند پروتئین، کلسیم، ویتامین D و فیبر و راهکارهای تأمین آنها؛
- بیماریهای شایع در سالمندی و نقش تغذیه در مدیریت آن ها: آشنایی با بیماریهایی مانند دیابت، فشار خون، پوکی استخوان و بیماری های قلبی-عروقی و تأثیر رژیم غذایی مناسب در پیشگیری و کنترل آن؛
- تقویت سیستم ایمنی: نقش انتخاب های غذایی هوشمند در افزایش مقاومت بدن به ویژه در فصل سرما و روز های آلوده.
- جایگزینی نان سالم: آموزش مزایای نان سبوس دار کامل و روش های جایگزینی آن با نان سفید در برنامه غذایی.
این کارگاه با هدف ارتقای کیفیت مراقبت از سالمندان و حفظ ارائه خدمت غذایی بهتر پرسنل آسایشگاه به سالمندان برگزار شد.
ارسال نظر