نکات بهداشتی در ایستگاه های صلواتی مسیر پباده روی جاماندگان اربعین در ری
نکات بهداشتی در ایستگاه های صلواتی مسیر پباده روی جاماندگان اربعین در ری اعلام شد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری
نکات بهداشتی در ایستگاه های صلواتی مسیر پباده روی جاماندگان اربعین
1. همه کارکنان در ایستگاه صلواتی از روپوش به رنگ روشن، دستکش و ماسک استفاده نمایند.
2. عدم حضور کارکنان دارای علائم بیماری گاستروآنتریت و سرما خوردگی در داخل ایستگاه صلواتی رعایت گردد.
3. رعایت بهداشت فردی توسط کلیه افراد دست اندرکار در تهیه و توزیع مواد خوراکی و آشامیدنی ضروری می باشد.
4. افرادی که به نحوی در تهیه و توزیع مواد خوردنی و آشامیدنی دخالت دارند بایستی قبلا نسبت به دریافت کارت بهداشت اقدام نمایند.
5. مواد خوردنی و آشامیدنی سالم و بهداشتی و از منابع مطمئن و شناخته شده تهیه شود و همچنین دارای بسته بندی و مشخصات بهداشتی (تاریخ تولید و انقضاء، پروانه ساخت و ظاهر مناسب باشد)
6. از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی (آب شبکه لوله کشی) استفاده شود.
7. از توزیع انواع نوشیدنی از جمله شربت آبلیمو و یا هر نوع مواد آشامیدنی و خوردنی فله ای و غیر بسته بندی خودداری گردد.
8. از توزیع هر گونه مواد خوراکی و آشامیدنی مشکوک و تقلبی مانند شربت های رنگی دارای اسانس و رنگ شیمیایی خودداری شود.
9. جهت توزیع چای و نوشیدنی های داغ از لیوان های کاغذی و یا گیاهی استفاده شود.
10. از استفاده از وسایل و ظروف کهنه و مستعمل خودداری گردد.
11. از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط بیشتر از دو ساعت خودداری شود.
14. نسبت به تهیه جعبه کمکهای اولیه با وسایل لازم (چسب زخم، پنبه، باند، گاز و محلول بتادین) اقدام شود.
15. استعمال دخانیات در ایستگاه های صلواتی ممنوع است .
16. نسبت به تهیه زباله دان مناسب مجهز به کیسه زباله اقدام شود.
17. از پراکنده نمودن زباله در محیط خودداری و نسبت به جمع آوری مستمر زباله تولیدی در کیسه های زباله اقدام شود.
18. از قند، شکر و یا خرمای تک نفره که به طور بهداشتی بسته بندی شده استفاده نمایند.
19. به تاریخ تولید و انقضای موادغذایی و آب بسته بندی شده تک نفره توجه شود.
20. جهت خنک کردن آب فقط از یخ بهداشتی و وکیوم شده استفاده شود.
20. در صورت توزیع میوه در بسته های پذیرایی رعایت کامل سالم سازی تاکید می گردد.
20. در صورت طبخ در محل رعایت موارد مربوط به نوع ظروف مورد استفاده، دسترسی به آب سالم بهداشتی،دفع بهداشتی فاضلاب، شستشو و گندزدایی ظروف و مواد اولیه ... طبق مقررات بهداشتی الزامی است.
21. رعایت ممنوعیت توزیع نذورات ( عدم قبول نذورات از افراد ناشناس ) توسط ایستگاه صلواتی، در صورت توزیع و بروز هر گونه مسمومیت ناشی از غذا، مسئولیت متوجه متصدی ایستگاه صلواتی خواهد بود.
انتظارات از موکب داران :
1. استقرار موکب ها و ایستگاه های صلواتی با توجه به مقررات بهداشتی و با هماهنگی مراکز بهداشت به نحوی انجام شود که دسترسی به تأسیسات عمومی محل از جمله شبکه آبرسانی و تأسیسات دفع فاضلاب و برق داشته باشد و یا تمهیدات لازم برای آن لحاظ شده باشد.
2. کلیه تاسیسات آبرسانی اعم از مخازن، شبکه توزیع یا چاه آب باید مورد تایید وزارت بهداشت باشد و آب مورد استفاده باید سالم و کیفیت فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آب، مطابق استانداردهای ملی باشد. کلر آزاد باقیمانده در تانکر سیار در محل توزیع 5/0 تا 1پی پی ام و در محل آبگیری 1 تا 2 پی پی ام ضروری است.
3. فاضلاب موکب به طریق بهداشتی (چاه جاذب، تصفیه خانه اختصاصی، تخلیه به شبکه جمع آوری فاضلاب) جمع آوری و دفع گردد. در هر صورت برگشت فاضلاب به داخل مراکز غذایی یا به محوطه و دفع فاضلاب تولیدی به صورت رو باز و یا در جوی و انهار ممنوع است.
4. برای جمع آوری پسماندها باید زباله دان درپوش دار، زنگ نزن، قابل شستشو، قابل حمل و با حجم مناسب و تعداد کافی موجود باشد. زباله دان باید دارای کیسه زباله بوده و در محل مناسبی قرار گرفته و زباله دان و اطراف آن همواره تمیز باشد. پسماند های تولید شده در محیط و اطراف موکب پخش نشود و به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع گردد.
5. در موکب ها و سایر محل های مورد استفاده بایستی تهویه به طور مناسب صورت گیرد به طوری که هوا در جریان باشد و همیشه هوای داخل اماکن تازه، کافی و عاری از بو باشد.
6. به منظور کنترل حشرات و جوندگان در موکب ها باید تمهیدات لازم با توجه به شرایط موکب در نظر گرفته شود.
7. نظافت مستمر محل موکب (محوطه، محل اسکان زائرین و خادمین، انبار وسایل و تجهیزات و موادغذایی) بایستی صورت گیرد
8. ظروف و ابزار طبخ و توزیع غذا به صورت مناسب شستوشوی و گندزدایی شود.
9. افرادی که در فرایند طبخ و توزیع مواد غذایی مشارکت دارند باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند و از فعالیت افرادی که دارای علائم بیماری می باشند جلوگیری شود.
10. کلیه عوامل اجرایی موکب ها، ایستگاه های صلواتی و مراکز پخت غذای آموزش های لازم را دیده باشند
11. عدم استعمال دخانیات در محل طبخ و توزیع غذا الزامی است .
12. از کمک گرفتن اتباع خارجی در آماده سازی و طبخ توزیع غذا جداً خود داری شود.
13. رعایت موازین بهداشتی زیر برای ایمنی مواد غذایی و پیشگیری از ایجاد بیماری توسط خادمین دست اندرکار تهیه مواد غذایی الزامی است :
• از دستکش های یکبار مصرف در هنگام آماده سازی و طبخ استفاده گردد.
• پیش از تماس با مواد غذایی و در طول آماده سازی مواد خام حیوانی(شیرخام و گوشت، مرغ، ماهی یا سایر فرآورده های حیوانی) برای جلوگیری از آلودگی سایر مواد غذایی ضروری است دست ها مطابق دستورالعمل های مربوطه شستشو شود .
• پخت مناسب مواد غذایی می تواند تمام میکروارگانیسم های خطرناک را حذف کند. پخت غذا تا دمای 74 درجه سانتیگراد سبب اطمینان از ایمن بودن غذا برای مصرف می شود.
• از فرآورده های خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت متبوع و سازمان دامپزشکی است استفاده شود .
• از نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.
• کلیه افرادی که در پخت غذا در موکب ها دخالت دارند حتما" کلاه، لباس کار به رنگ روشن و تمیز و چکمه متناسب با نوع کار و پیش بند در هنگام کار استفاده کنند.
• توزیع غذا در کوتاهترین زمان ( قبل از دو ساعت) پس از طبخ و به شکل گرم و با بستهبندی بهداشتی یک نفره صورت پذیرد.
• از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (بیش از دو ساعت) خودداری گردد. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر 5 درجه سانتی گراد یا در دمای بالای 60 درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری گردد.
• از ظروف یکبار مصرف مناسب و بهداشتی از قبیل ظروف آلومینیومی جهت توزیع غذا گرم صورت گیرد.
• از توزیع مواد غذایی و نوشیدنی به شکل فله و غیر بسته بندی پرهیز شود.
• از یخ بسته بندی بهداشتی استفاده شود. • سبزیجات و میوه جات سالمسازی شده توزیع و استفاده شود.
• آب بطری دارای تاریخ مصرف و مجوزهای قانونی توزیع و استفاده شود.
• از توزیع نوشیدنی و چای در استکان ها و لیوان های مشترک بدون شستشو در آب جاری خود داری شود.
ارسال نظر