• 04 مرداد 1403

ﺩﺳﺘﻮﺭﺍﻟﻌﻤﻞ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﻣﺤﯿﻂ ﺩﺭ ﺍﯾﺎﻡ ﺳﻮﮔﻮﺍﺭﯼ ﺳﺮﻭﺭ ﺷﻬﯿﺪﺍﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﺑﺎ ﻋﺒﺪﺍ... ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ( ﻣﺤﺮﻡ ﻭ ﺻﻔﺮ ﺳﺎﻝ ۱۰۴۱)

ﺩﺳﺘﻮﺭﺍﻟﻌﻤﻞ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﻣﺤﯿﻂ ﺩﺭ ﺍﯾﺎﻡ ﺳﻮﮔﻮﺍﺭﯼ ﺳﺮﻭﺭ ﺷﻬﯿﺪﺍﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﺑﺎ ﻋﺒﺪﺍ... ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ( ﻣﺤﺮﻡ ﻭ ﺻﻔﺮ ﺳﺎﻝ ۱۰۴۱)

بخش هایی از ﺩﺳﺘﻮﺭﺍﻟﻌﻤﻞ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﻣﺤﯿﻂ ﺩﺭ ﺍﯾﺎﻡ ﺳﻮﮔﻮﺍﺭﯼ ﺳﺮﻭﺭ ﺷﻬﯿﺪﺍﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﺑﺎ ﻋﺒﺪﺍ... ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ( ﻣﺤﺮﻡ ﻭ ﺻﻔﺮ ﺳﺎﻝ ۱۰۴۱)

به گزاش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری

مهندس مهرداد سلامی مسئول واحد بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری در خصوص رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مراسم های عزاداری ماه محرم گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا، از تمام همشهریان عزیز تقاضامندیم دستورالعمل های بهداشتی را در برگزاری مراسم های عزاداری ماه محرم رعایت کنند.

وی ادامه داد: بخش هایی از ﺩﺳﺘﻮﺭﺍﻟﻌﻤﻞ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﻣﺤﯿﻂ ﺩﺭ ﺍﯾﺎﻡ ﺳﻮﮔﻮﺍﺭﯼ ﺳﺮﻭﺭ ﺷﻬﯿﺪﺍﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﺑﺎ ﻋﺒﺪﺍ... )ﻋﻠﯿﻪ ﺍﻟﺴﻼﻡ( ﻣﺤﺮﻡ ﻭ ﺻﻔﺮ ﺳﺎﻝ ۱۰۴۱ که توسط ﻣﺮﮐﺰ ﺳﻼﻣﺖ ﻣﺤﯿﻂ ﻭ ﮐﺎﺭ ﻣﻌﺎﻭﻧﺖ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ وزارت بهداشت ﺩﺭﻣﺎﻥ ﻭ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﭘﺰﺷﮑﯽ ابلاغ شده، برای آشنایی عموم مردم در ذیل آورده شده است.

ﻣﻘﺪﻣﻪ :

ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺑﺮﮔﺰﺍﺭﯼ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﻋﺰﺍﺩﺍﺭﯼ ﺳﺎﻻﺭ ﺷﻬﯿﺪﺍﻥ ﺩﺭ ﺍﯾﺎﻡ ﻣﺤﺮﻡ ﻭ ﺻﻔﺮ ﺩﺭ ﺟﺎ ﺟﺎﯼ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﻋﺰﯾﺰ ﻭ ﺍﻫﻤﯿﺖ ﺳﻼﻣﺖ ﻋﺰﺍﺩﺍﺭﺍﻥ ﺍﯾﻦ ﺭﺍ ﻣﯽ ﻃﻠﺒﺪ ﮐﻪ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﮐﻨﺘﺮﻟﯽ ﻭ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺑﻪ ﻭﯾﮋﻩ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﻋﻮﺍﻣﻞ ﻣﺤﯿﻄﯽ ﺩﺭ ﺭﺍﺳﺘﺎﯼﺣﻔﻆ ﻭ ﺍﺭﺗﻘﺎﯼ ﺳﻼﻣﺖ ﻋﺰﺍﺩﺍﺭﺍﻥ ﺑﺎ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺭﯾﺰﯼ ﻣﻨﺴﺠﻢ ﻭ ﻣﺪﻭﻥ ﺑﺎ ﺍﻭﻟﻮﯾﺖ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﮐﻮﻭﯾﺪ٩١) ﺍﻣﯿﮑﺮﻭﻥ(، ﺑﺎﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻭﺍﮐﺴﯿﻨﺎﺳﯿﻮﻥ ﻭ ﺑﻬﺮﻩ ﻣﻨﺪﯼ ﺍﺯ ﻃﺮﺡ ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ ﻣﺤﺪﻭﺩﯾﺖ ﻫﺎ ﺻﻮﺭﺕ ﭘﺬﯾﺮﺩ.

ﺍﺯ ﻃﺮﻓﯽ ﻋﺪﻡ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﻣﻮﺍﺯﯾﻦ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﺩﺭ ﺗﻮﺯﯾﻊ ﻧﺬﻭﺭﺍﺕ ﺑﺼﻮﺭﺕ ﭘﺨﺖ ﻏﺬﺍ، ﺩﺭﻣﺮﺍﺳﻢ ﻋﺰﺍﺩﺍﺭﯼ، ﺩﺭﻣﺴﺎﺟﺪ، ﺗﮑﺎﯾﺎ ﻭ ﻫﯿﺌﺖ ﻫﺎ  ﻣﻮﮐﺐ ﻫﺎ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﺑﺮﻭﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﺁﺏ ﻭ ﻏﺬﺍ ﺑﻪ ﻭﯾﮋﻩ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﻋﻔﻮﻧﯽ ﺭﻭﺩﻩ ﺍﯼ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻋﺪﻡ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﻓﺮﺩﯼ ﻭ ﻣﺤﯿﻄﯽ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﻣﺤﯿﻂ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﺗﻨﻔﺴﯽ ﺑﻪ ﻭﯾﮋﻩ ﮐﻮﻭﯾﺪ ٩١) ﺍﻣﯿﮑﺮﻭﻥ( ، ﺁﺑﻠﻪ ﻣﯿﻤﻮﻣﯽ  CCHF  ﺍﻟﺘﻮﺭ ﺭﺍ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺩﻫﺪ. 

ﻟﺬﺍ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﺫﯾﻞ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺳﯿﺎﺳﺖ ﻫﺎﯼ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﻫﺎﯼ ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﻣﺤﯿﻄﯽ ﺩﺭ ﺩﺳﺘﻮﺭ ﮐﺎﺭ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﻣﺤﯿﻂ ﮐﺸﻮﺭ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺍﯾﺎﻡ ﻗﺮﺍﺭ می گیرد.

ﺿﻮﺍﺑﻂ ﺍﺟﺮﺍ ﺩﺭ ﺷﻬﺮﻫﺎ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺭﻭﻧﺪ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ:

١-ﺑﺮﻧﺎﻣﻪﺭﯾﺰﯼ ﺑﺮﮔﺰﺍﺭﯼ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﺗﺮﺟﯿﺤﺎً ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﻃﺮﺡ ﺟﺎﻣﻊ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ ﺩﺭ ﺍﻣﺎﮐﻦ ﻭ ﻓﻀﺎﻫﺎﯼ ﺑﺎﺯ ﺗﮑﺎﯾﺎ  ﻭ ﺣﺴﯿﻨﯿﻪ ﻫﺎ ﻭ ﻣﺴﺎﺟﺪ ﻭ ﻫﯿﺌﺖ ﻫﺎ ﺑﺎ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﮔﺬﺍﺭﯼ ﻭ ﺗﺠﻤﻌﺎﺕ ﺣﺪﺍﻗﻠﯽ

2-ﺭﻋﺎﯾﺖ ﮐﺎﻫﺶ ﺳﺎﻋﺎﺕ ﺑﺮﮔﺰﺍﺭﯼ ﻣﺮﺍﺳﻢ)ﺣﺪﺍﮐﺜﺮ ﺩﻭ ﺳﺎﻋﺖ(

٣-ﺩﺳﺘﻪ ﺭﻭﯼ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺤﻠﯽ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻭ ﺟﺎﺑﺠﺎﺋﯽ ﺷﻬﺮ ﺑﻪ ﺷﻬﺮ، ﺍﺳﺘﺎﻥ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﺎﻥ ﻭ ... ﻣﻤﻨﻮﻉ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ

٤-ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻃﺒﻞ، ﺳﻨﺞ ﻭ ﻭﺳﺎﯾﻞ ﻣﺸﺎﺑﻪ ﺩﺭ ﺑﺮﮔﺰﺍﺭﯼ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﺑﺎ ﺍﻭﻟﻮﯾﺖ ﺷﺨﺼﯽ ﺑﻮﺩﻥ ﺩﺭ ﻏﯿﺮ ﺍﯾﻦ ﺻﻮﺭﺕ ﺑﺎ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﮔﻨﺪ ﺯﺩﺍﯾﯽ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﺨﺺ ﺑﻌﺪﯼ ﻣﻨﻌﯽ ﻧﺪﺍﺭﺩ. ﺑﺪﯾﻬﯽ ﺍﺳﺖ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﺳﯿﻨﻪ ﺯﻧﯽ ﻭ ﺯﻧﺠﯿﺮ ﺯﻧﯽ ﺑﺎ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺍﯾﻤﻦ ﻭ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻣﺎﺳﮏ ﺩﺭ ﺗﺠﻤﻌﺎﺕ ﻣﺠﺎﺯ می با شد.

٥-ﺿﺮﻭﺭﺕ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﮔﺬﺍﺭﯼ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﺩﺭ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﻋﺰﺍﺩﺍﺭﯼ.

٦-ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻣﺎﺳﮏ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺴﺘﻤﺮ.

 ٧-ﭘﯿﺶ ﺑﯿﻨﯽ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺭﺍﻫﮑﺎﺭﻫﺎﯼ ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﺩﺭ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻭ ﺷﻬﺮﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﺍﻣﮑﺎﻥ ﺑﺮﮔﺰﺍﺭﯼ ﺣﻀﻮﺭیﻣﺮﺍﺳﻢﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ )ﺑﺎ ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﯽ ﮐﺎﺭﮔﺮﻭﻩ ﺍﺳﺘﺎﻧﯽ.(  

٨-ﺍﺟﺮﺍﯼ ﺩﻗﯿﻖ ﭘﺮﻭﺗﮑﻞﻫﺎﯼ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﻭ ﻧﺬﻭﺭﺍﺕ.

9.ﺗﺸﺪﯾﺪ ﻧﻈﺎﺭﺕ ﺑﺮ ﺍﺟﺮﺍﯼ ﭘﺮﻭﺗﮑﻞﻫﺎﯼ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﻋﺰﺍﺩﺍﺭﯼ ﺩﺭ ﺷﻬﺮﻫﺎﯼ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻭﺿﻌﯿﺖ ﺣﺎﺩ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼﺗﻮﺳﻂ ﮐﻤﯿﺘﻪ ﻫﺎﯼ ﻧﻈﺎﺭﺕ ﺍﺳﺘﺎﻧﯽ  ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻧﯽ.

ﺗﺒﺼﺮﻩ۱: ﻣﺮﺍﺳﻢﻫﺎﯼ ﺧﺎﺹ ﺩﺭ ﺑﺮﺧﯽ ﺍﺳﺘﺎﻥﻫﺎ )ﻧﻈﯿﺮ ﯾﻮﻡﺍﻟﻌﺒﺎﺱ ﺩﺭ ﺯﻧﺠﺎﻥ، ﻧﺨﻞﮔﺮﺩﺍﻧﯽ ﺩﺭ ﯾﺰﺩ،ﺗﺸﺖﮔﺬﺍﺭﯼ ﺍﺭﺩﺑﯿﻞ، ﺷﯿﺮﺧﻮﺍﺭﮔﺎﻥ، ﻗﺎﻟﯿﺸﻮﺭﺍﻥ ﺍﺻﻔﻬﺎﻥ ﻭ(... ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﺗﺠﻤﻊ، ﺗﺮﺍﮐﻢ ﻭ ﺟﺎﺑﺠﺎﺋﯽ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦﺿﺮﻭﺭﺕ ﭘﯿﺸﮕﯿﺮﯼ ﺍﺯ ﺷﯿﻮﻉ ﻭ ﺳﺮﺍﯾﺖ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ، ﻣﻤﻨﻮﻉ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ.   

 ﺗﺒﺼﺮﻩ۲: ﺣﻀﻮﺭ ﻫﯿﺎﺕﻫﺎ ﺩﺭ ﺻﺤﻦ ﻫﺎﯼ ﺑﺴﺘﻪ ﺍﻣﺎﮐﻦ ﻣﻘﺪﺱ ﺣﺮﻡ ﺭﺿﻮﯼ، ﺣﺮﻡ ﺣﻀﺮﺕ ﻣﻌﺼﻮﻣﻪ ﺳﻼﻡﻋﻠﯿﻬﺎ، ﺣﺮﻡ ﻋﺒﺪﺍﻟﻌﻈﯿﻢ ﺣﺴﻨﯽ، ﺷﺎﻫﭽﺮﺍﻍ، ﺍﻣﺎﻣﺰﺍﺩﻩ ﺻﺎﻟﺢ ﻭ... ﺟﻬﺖ ﺑﺮﮔﺰﺍﺭﯼ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﻣﻤﻨﻮﻉ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ.

ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺗﻮﻟﯿﺖ ﻫﺎ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺑﺮﮔﺰﺍﺭﯼ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﺩﺭ ﺍﻣﺎﮐﻦ  ﻓﻀﺎﯼ ﺑﺎﺯ ﺑﺎ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﮔﺬﺍﺭﯼ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ،ﺍﺟﺮﺍﯼ ﭘﺮﻭﺗﮑﻞ ﻫﺎﯼ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﺩﺭ ﭼﺎﺭﭼﻮﺏ ﺿﻮﺍﺑﻂ ﮐﻠﯽ ﻓﻮﻕ ﺍﻟﺬﮐﺮ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.

 ﺗﺒﺼﺮﻩ ۳: ﺑﺮﮔﺰﺍﺭﯼ ﻧﻤﺎﺯ ﮐﻤﺎ ﻓﯽ ﺍﻟﺴﺎﺑﻖ ﺩﺭ ﻣﺴﺎﺟﺪ ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﻃﺮﺡ ﺟﺎﻣﻊ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ ﺑﻼﻣﺎﻧﻊﻣﯽﺑﺎﺷﺪ.

ﻧﺬﻭﺭﺍﺕ:

ﺑﺎ ﻋﻨﺎﯾﺖ ﺑﻪ ﻣﺨﺎﻃﺮﺍﺕ ﺟﺪﯼ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﻮﺯﯾﻊ ﻧﺬﻭﺭﺍﺕ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﺳﻨﻮﺍﺕ ﮔﺬﺷﺘﻪ ﻻﺯﻡ ﺍﺳﺖ ﺫﯾﻞ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﻭ ﻧﻈﺎﺭﺕ ﻻﺯﻡ ﻣﻌﻤﻮﻝ ﮔﺮﺩﺩ:

١-ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﺩ ﭘﺬﯾﺮﺍﯾﯽ ﺩﺭ ﻣﺤﻞ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻧﺸﻮﺩ. ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﭘﺬﯾﺮﺍﯾﯽ ﺩﺭ ﻣﺤﻞ ﺑﺮﮔﺰﺍﺭﯼ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﺍﻭﻟﻮﯾﺖ ﺩﺭ ﻓﻀﺎﯼ ﺑﺎﺯ ﻭ ﻓﻀﺎﻫﺎﯼ ﺑﺴﺘﻪ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﺗﻬﻮﯾﻪ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻭ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻇﺮﻭﻑ ﯾﮑﺒﺎﺭ ﻣﺼﺮﻑ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻣﺠﻮﺯ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺗﺮﺟﯿﺤﺎ" ﻇﺮﻭﻑ ﯾﮑﺒﺎﺭ ﻣﺼﺮﻑ ﺑﺮ ﭘﺎﯾﻪ ﮔﯿﺎﻫﯽ( ﺩﺭ ﺍﻭﻟﻮﯾﺖ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.

٢-ﻧﺬﻭﺭﺍﺕ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﻧﮑﺎﺕ ﻣﻨﺪﺭﺝ ﺩﺭ ﺩﺳﺘﻮﺭﺍﻟﻌﻤﻞ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﺍﻭﺍﻭﯾﺖ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺧﺸﮏ ﻭ ﯾﺎ ﺧﺎﻡ ﺗﻮﺯﯾﻊﮔﺮﺩﺩ.

٣-ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺑﺮﭘﺎﯾﯽ ﻫﺮ ﻧﻮﻉ ﺍﯾﺴﺘﮕﺎﻩﻫﺎﯼ ﺻﻠﻮﺍﺗﯽ ﺗﻮﺯﯾﻊ ﻧﺬﻭﺭﺍﺕ ﻭ ﭼﺎﯼ)ﻣﻮﮐﺐ ﻫﺎ،ﺧﯿﻤﻪ ﻫﺎ،ﭼﺎﺩﺭ ﻭ(... ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﺍﺳﺘﺎﻥﻫﺎ ﻭ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻥﻫﺎ ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﺗﺠﻤﻊ ﺑﻪ ﻧﺤﻮﯼ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﻓﺎﺻﻠﻪ ﺗﻮﺳﻂ ﻣﻮﮐﺐ ﺩﺍﺭﺍﻥ و ﺧﺎﺩﻣﯿﻦ ﺍﯾﺴﺘﮕﺎﻩ ﻫﺎ ﮐﻨﺘﺮﻝ ﺷﻮﺩ.

 ﺗﺒﺼﺮﻩ۱: ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺗﺒﻠﯿﻐﺎﺕ ﺍﺳﻼﻣﯽ  ﺳﺘﺎﺩﻫﺎﯼ ﺍﺳﺘﺎﻧﯽ ﺩﺳﺖ ﺍﻧﺪﺭﮐﺎﺭﺍﻥ ﺍﻣﺮ ﺭﺍ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺗﻮﺟﯿﻪ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﻭ ﺍﻃﻼﻉ ﺭﺳﺎﻧﯽ ﻻﺯﻡ ﻣﻌﻤﻮﻝ ﺩﺍﺭﺩ.

ﺗﺒﺼﺮﻩ۲: ﻧﺬﻭﺭﺍﺕ ﺧﺎﺻﯽ ﮐﻪ ﺍﻣﮑﺎﻥ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﻧﺬﺭ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﺷﺮﻋﯽ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪﺍﺭﺩ، ﺑﺎ ﻧﻈﺎﺭﺕ ﮐﺎﺭﺷﻨﺎﺳﺎﻥ

ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﻃﺒﺦ ﻭ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪﯼ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. ﺗﻮﺯﯾﻊ ﺍﯾﻦ ﻧﺬﻭﺭﺍﺕ ﻣﯽ ﺑﺎﯾﺴﺖ ﺩﺭ ﺳﺎﯾﺮ ﺍﻣﺎﮐﻦ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺗﺎ ﺍﺯ ﺗﺸﮑﯿﻞﺗﺠﻤﻊ، ﺻﻒ ﻭ ﺗﺮﺍﮐﻢ ﺟﻤﻌﯿﺖ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﮔﺮﺩﺩ.

٤- ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﺩ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺍﯾﺴﺘﮕﺎﻩ ﻫﺎﯼ ﺻﻠﻮﺍﺗﯽ، ﺑﻌﻨﻮﺍﻥ ﻣﻮﮐﺐ ﻫﺎﯼ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ.

ﭘﯿﻮﺳﺖ ﻧﺬﻭﺭﺍﺕ ﻭ ﺍﻃﻌﺎﻡ ﺩﻫﯽ ﺩﺭ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﻋﺰﺍﺩﺍﺭﯼ ﻣﺤﺮﻡ ﻭ ﺻﻔﺮ

١.ﺗﻮﺻﯿﻪ ﺑﻪ ﺗﻮﺯﯾﻊ ﻧﺬﻭﺭﺍﺕ ﺑﺼﻮﺭﺕ ﺑﺴﺘﻪ ﻫﺎﯼ ﺧﺸﮏ ﺩﺭ ﺩﺭ ﻣﻨﺎﺯﻝ ﺑﺎ ﺍﻭﻟﻮﯾﺖ ﻣﻨﺎﺯﻝ ﻧﯿﺎﺯﻣﻨﺪﺍﻥ ﺻﻮﺭﺕ ﭘﺬﯾﺮﺩ.

٢.ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﭘﺨﺖ ﻭ ﭘﺰ ﺑﺎﯾﺴﺘﯽ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﭘﺨﺖ ﻭﭘﺰ ﺩﺭ ﻣﮑﺎﻥ ﻫﺎﯾﯽ ﺑﺎ ﺷﺮﺍﯾﻂ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﺻﻮﺭﺕ ﭘﺬﯾﺮﺩ .

٣.ﮐﻠﯿﻪ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﺩﺭﮔﯿﺮ ﺩﺭ ﺗﻮﺯﯾﻊ ﺁب و ﻏﺬﺍ ﺑﺎﯾﺪ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﮐﺎﺭﺕ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﻭ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﮐﺎﺭﺕ ﻭﺍﮐﺴﻦ ﻣﻌﺘﺒﺮ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﻓﺮﺩﯼ)ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻣﺎﺳﮏ ﻭ ﺩﺳﺘﮑﺶ( ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺍﺭﺍﺋﻪ ﺧﺪﻣﺖ ﺿﺮﻭﺭﯼ ﺍﺳﺖ.

 4.ﻣﻮﺍﺩ ﺧﺎﻡ ﻣﺼﺮﻓﯽ ﺑﺎﯾﺪ ﺳﺎﻟﻢ ﻭ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺗﻮﺻﯿﻪ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﺩ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﻣﺸﻤﻮﻝ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪﯼ ﮐﻪﻣﻮﺭﺩ ﺗﺎﯾﯿﺪ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﻣﺘﺒﻮﻉ ﺍﺳﺖ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ .

 ٥.ﺍﺯ ﻓﺮﺍﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﯼ ﺧﺎﻡ ﺩﺍﻣﯽ ﺑﺎ ﮐﺸﺘﺎﺭ ﻣﺠﺎﺯ ﻭ ﯾﺎ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪﯼ ﺷﺪﻩ ﮐﻪ ﻣﻮﺭﺩ ﺗﺎﯾﯿﺪ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﻣﺘﺒﻮﻉ ﻭ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ

ﺩﺍﻣﭙﺰﺷﮑﯽ ﺍﺳﺖ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ .

٦.ﺫﺑﺢ ﻭ ﻗﺮﺑﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﺟﻠﻮﯼ ﻫﯿﺌﺖ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻧﺸﻮﺩ.

٧.ﺍﺯ ﻧﻤﮑﻬﺎﯼ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪﯼ ﯾﺪ ﺩﺍﺭ ﺗﺼﻔﯿﻪ ﺷﺪﻩ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻣﺠﻮﺯ ﺳﺎﺧﺖ ﺍﺯ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻏﺬﺍ ﻭﺩﺍﺭﻭ ﺩﺭ ﺗﻬﯿﻪ ﻭ ﭘﺨﺖ ﻏﺬﺍ، ﺑﺮﻧﺞ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ .

٨.ﺩﺭ ﺗﻬﯿﻪ ﻏﺬﺍ ﺍﺯ ﺭﻭﻏﻦ ﻫﺎﯼ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻣﺠﻮﺯ ﺳﺎﺧﺖ ﺍﺯﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻏﺬﺍ ﻭ ﺩﺍﺭﻭﺑﺎ ﺗﺮﺍﻧﺲ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ .

٩.ﺍﺯ ﻇﺮﻭﻑ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺩﺭ ﺁﺷﭙﺰﯼ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ.

10.ﺍﺯ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﭘﺨﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ ﺩﻣﺎﯼ ﻣﺤﯿﻂ ﺑﻪ ﻣﺪﺕ ﻃﻮﻻﻧﯽ )ﺣﺪﺍﮐﺜﺮ ﺩﻭ ﺳﺎﻋﺖ( ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﮔﺮﺩﺩ. ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺍﻟﺰﺍﻡ ﺑﻪﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺍﺯ ﺩﻭ ﺳﺎﻋﺖ، ﺑﺎﯾﺪ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﭘﺨﺘﻪ ﺩﺭ ﺯﯾﺮ ٤ﺩﺭﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﯽ ﮔﺮﺍﺩ ﯾﺎ ﺩﺭ ﺑﺎﻻﯼ ٣٦ ﺩﺭﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﯽ ﮔﺮﺍﺩ )ﺭﻭﯼ ﺷﻤﻌﮏ ﮔﺎﺯ( ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﺗﺎ ﺩﺭﺟﻪ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﻣﺎﺩﻩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺑﻪ ﺯﯾﺮ ٣٦ﺩﺭﺟﻪﻧﺮﺳﺪ.

 ١١.ﺍﺯ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪﯼ ﻏﺬﺍ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ﺩﻭﺳﺎﻋﺖ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻣﺼﺮﻑ ﺧﻮﺩ ﺩﺍﺭﯼ ﺷﻮﺩ. ) ﺑﻌﻀﺎ"ﻫﯿﺌﺖ ﻫﺎ ﻭ ﻧﺬﺭ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﻫﺎ ﻏﺬﺍ ﺭﺍ ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻋﺖ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻣﺼﺮﻑ ﻋﺰﺍﺩﺍﺭﺍﻥ ﺑﻪ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪﯼ ﻣﯽ ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ ﺍﯾﻨﮑﺎﺭ ﺑﺎﻋﺚ ﺑﻪ ﺧﻄﺮ ﺍﻓﺘﺎﺩﻥﺳﻼﻣﺖ ﻋﺰﺍﺩﺍﺭﺍﻥ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ(.

12.ﺍﺯ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﺧﺎﻡ ﻭ ﭘﺨﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ ﻣﺠﺎﻭﺭﺕ ﻫﻢ ﺩﺭ ﺩﺍﺧﻞ ﯾﺨﭽﺎﻝ ﻭ ﯾﺎ ﺳﺮﺩﺧﺎﻧﻪ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﺷﻮﺩ.

13.ﺍﺯ ﺁﺏ ﺁﺷﺎﻣﯿﺪﻧﯽ ﺳﺎﻟﻢ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮔﺮﺩﺩ.

 14.ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻇﺮﻭﻑ ﯾﮑﺒﺎﺭ ﻣﺼﺮﻑ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻮﺯﯾﻊ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﯾﯽ ﮔﺮﻡ ﺍﺯ ﻇﺮﻭﻑ ﯾﮑﺒﺎﺭﻣﺼﺮﻑ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﻣﺠﻮﺯ ﺍﺯ ﻏﺬﺍ ﻭ ﺩﺍﺭﻭ ﺑﺎ ﺍﻭﻟﻮﯾﺖ ﻇﺮﻭﻑ ﺑﺮﭘﺎﯾﻪ ﮔﯿﺎﻫﯽ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ.

15.ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻇﺮﻭﻑ ﯾﮑﺒﺎﺭ ﻣﺼﺮﻑ ﻓﺎﻗﺪ ﻣﺠﻮﺯ ﻭ ﻣﺸﺨﺼﺎﺕ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻇﺮﻭﻑ ﭘﻠﯽ ﺍﺳﺘﺎﯾﺮﻧﯽ )ﻇﺮﻭﻑ ﭘﻼﺳﺘﯿﮑﯽﺷﻔﺎﻑ ﻭ ﻧﺎﺯﮎ( ﺩﺭ ﺗﻮﺯﯾﻊ ﻧﻮﺷﯿﺪﻧﯽ ﮔﺮﻡ ﻭ ﻏﺬﺍﯼ ﭘﺨﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺧﻮﺩ ﺩﺍﺭﯼ ﮔﺮﺩﺩ.

16.ﺍﺯ ﺗﻮﺯﯾﻊ ﺁﺏ، ﺷﺮﺑﺖ  ﯾﺎ ﺷﯿﺮ ﻓﺎﻗﺪ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻨﺪﯼ ﺩﺭ ﺑﯿﻦ ﺩﺳﺘﻪ ﻫﺎﯼ ﻋﺰﺍﺩﺍﺭﯼ  ﯾﺎ ﺩﺭ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﺟﺪﺍً ﺧﻮﺩ ﺩﺍﺭﯼﮔﺮﺩﺩ.

17.ﺿﻤﻦ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﻧﻈﺎﻓﺖ، ﺷﺴﺘﺸﻮ ﻭ ﮔﻨﺪﺯﺩﺍﯾﯽ ﻣﺴﺘﻤﺮ ﺳﺮﻭﯾﺲ ﻫﺎﯼ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻧﺼﺐ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻟﻮﻟﻪﮐﺸﯽ ﻣﺎﯾﻊﺩﺳﺘﺸﻮﯾﯽ ﻭ ﯾﺎ ﻧﺼﺐ ﺟﺎﯼ ﻣﺎﯾﻊ ﻣﺤﺘﻮﯼ ﻣﺎﯾﻊ ﺩﺳﺘﺸﻮﯾﯽ ﺍﻗﺪﺍﻡ ﮔﺮﺩﺩ.

 18.ﭘﺴﻤﺎﻧﺪ ﻫﺎﯼ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺷﺪﻩ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﺟﻤﻊ ﺁﻭﺭﯼ، ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﻭ ﺩﻓﻊ ﮔﺮﺩﺩ. ﺑﻮﯾﮋﻩ ﺩﺭﮐﻨﺎﺭ ﻫﺮﺍﯾﺴﺘﮕﺎﻩ ﺻﻠﻮﺍﺗﯽ ﺳﻄﻞ ﯾﺎ ﮐﯿﺴﻪ ﺟﻬﺖ ﺟﻤﻊ ﺁﻭﺭﯼ ﻣﺮﺗﺐ ﻇﺮﻭﻑ ﻭﻟﯿﻮﺍﻥ ﻫﺎﯼ ﯾﮑﺒﺎﺭ ﻣﺼﺮﻑ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼﺷﻮﺩ.

 19.ﺑﺎ ﻧﺼﺐ ﺗﺎﺑﻠﻮﻫﺎ ﻭ ﯾﺎ ﺍﻃﻼﻋﯿﻪ ﻣﻤﻨﻮﻋﯿﺖ ﺍﺳﺘﻌﻤﺎﻝ ﺩﺧﺎﻧﯿﺎﺕ ﻭ ﺟﻤﻊ ﺁﻭﺭﯼ ﺯﯾﺮ ﺳﯿﮕﺎﺭﯼ ﻫﺎ ﺍﺯ ﺍﺳﺘﻌﻤﺎﻝ ﻣﻮﺍﺩ ﺩﺧﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﻣﺤﻞ ﻫﺎﯼ ﻣﺴﻘﻒ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﮔﺮﺩﺩ.

 

 

کلمات کلیدی
حسین حاجی رضایی
تهیه کننده:

حسین حاجی رضایی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *