برگزاری کمیته های ید و غیرواگیر
با حضور دکتر آرمان مدرس، معاون، ماندانا دقیقی و معصومه جنتی مسئولین واحدهای بهبود تغذیه و بیماری های غیرواگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری و جمعی از کارشناس مسئولین ستادی کمیته های ید و غربالگری نوزادان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری،
با حضور دکتر آرمان مدرس، معاون، ماندانا دقیقی و معصومه جنتی مسئولین واحد های بهبود تغذیه و بیماری های غیرواگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری و جمعی از کارشناس مسئولین ستادی کمیته های ید و غربالگری نوزادان برگزار شد.
ماندانا دقیقی کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری در خصوص اهمیت کمبود ید و عوارض ناشی از آن گفت: کمبود ید و اختلالات ناشی از آن با طیف وسیعی از تظاهرات بالینی از سالهای پیش به عنوان یکی از مشکلات تغذیه ایی کشور شناخته شده است. عوارض کمبود ید از جمله گواتر، ناهنجاریهای مادرزادی ،عقب ماندگی رشد، کرولالی و سقط و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی،کاهش ضریب هوشی و افت تحصیلی پیامدهای زیان باری را به دنبال دارد.
دقیقی ادامه داد: پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید یکی از اولویتهای بهداشتی کشور به شمار می رود. اجرای برنامه پیشگیری و کنترل کمبود ید و یددار کردن نمک های خوراکی طی سالیان گذشته موجب کاهش قابل ملاحظه شیوع گواتر در کشور شده است.
در ادامه توسط کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت آمارهای مربوط به یدسنجی مدارس، نتایج اندازه گیری ید ادرار دانش آموزان در شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری ارائه شد. همچنین برنامه ریزی برای انجام مداخلات و راهکارهای لازم از جمله مشاوره با مراجعین مراکز خدمات جامع سلامت در مورد استفاده از نمک یددار تصفیه شده، برگزاری کلاسهای آموزشی در سطح مدارس، سازمانهای برون بخشی، مساجد و .... با هدف شناخت نمک پنهان در مواد غذایی، عدم استفاده از نمک دریا، سنگ نمک و توصیه به نگهداری صحیح نمک انجام شد.
معصومه جنتی مسئول واحد بیماری های غیرواگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری گفت: برنامه کشوری غربالگری بیماری کم کاری مادرزادی تیروئید از سال 1384 در برنامه سلامت کشور ادغام و با انجام غربالگری از نوزادان ایرانی و غیرایرانی، شناسایی موارد زیادی از بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید (گذرا و دائمی) و درمان موثر نوزادان، یکی از موفق ترین برنامه های وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است.
در ادامه جنتی با بیان شاخص های برنامه غربالگری کم کاری مادرزادی تیروئید نوزادان در سال 1399- 1400 در سطح معاونت بهداشت دانشگاه و شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، خواستار ارائه راهکارهای اجرایی و پیشنهادهای واحدهای ستادی برای انجام مداخلات ارتقای شاخص های این برنامه شد.
ارسال نظر