کارشناس مسئول واحد: آقای مهندس اصغر قلیزاده
بهداشت محیط عبارت است از کنترل عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی رادیولوژیکی و غیر آن، در محیط زندگی که بر سلامت جسمی، روانی، اجتماعی انسان تاثیر می گذارند. بنابراین مهندسین بهداشت محیط باید تمام جوانب عوامل محیطی و اثرات سو آن را شناسایی و کنترل نماید.
1) بهداشت آب و فاضلاب
2) بهداشت مواد غذایی
3) سموم و مواد گندزدا
4) مبارزه با حشرات و جوندگان
5) اجرا و پایش برنامه حذف جوش شیرین
6) ارزشیابی و نظارت بر وضعیت بهداشت محیط مراکز آموزش عالی و واحد های تابعه
7) ارزشیابی و نظارت بر وضعیت بهداشت محیط پایانه های مسافربری و باربری فرودگاهها
8) ارزشیابی و نظارت بر وضعیت بهداشت محیط کشتارگاهها
10) ارزشیابی و نظارت بر وضعیت بهداشت محیط بیمارستانها
11) ارزشیابی و نظارت بر بهداشت محیط استخرهای شنا
12) ارزشیابی و نظارت بر بهداشت محیط مدارس
13) ارزشیابی و نظارت بر بهداشت محیط مساجد
14) ارزشیابی و نظارت بر بهداشت محیط اماکن پذیرایی بین راهی
15) نظارت و کنترل مراکز کاربرد پرتوهای یونساز در پزشکی
16) طرح روستای سالم
17) آموزشگاه اصناف
18) اجرای برنامه یدسنجی
19)رسیدگی به شکایات
20) برنامه مبارزه با استعمال دخانیات
21) برنامه کاهش اثرات بلایای طبیعی
22) نظارت بر وضعیت حمل و دفع صحیح زباله در مناطق روستایی و جلب مشارکتهای مردمی
23 ) نظارت بر وضعیت حمل و دفع صحیح زباله در مناطق شهری
24) اجرای طرح تشدید بهداشت محیط
25) بهداشت هوا
26) انجام برنامه های آموزشی
27)اجرای ستاد فوریت های بهداشت محیط
28) ارزشیابی و نظارت بر مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی
29) همکاری برون بخشی در بهبود کیفیت نان در اداره غله و کمیسیون تشخیص و تعزیرات آردو نان
30)بازدید بهداشتی اماکن عمومی و مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی
31)همکاری با واحد بهداشت مدارس برای ارزیابی بهداشت در محیط مدارس شهرستان
32)صدور صلاحیت بهداشتی(دریافت، ثبت و ارسال پرونده های صدور صلاحیت ، بازدید مجدد و رندوم پرونده های صدور صلاحیت و تنظیم پس خوراند ، مکاتبات صلاحیت / عدم صلاحیت با اتاق اصناف تهران) .
33)دریافت و اقدام شکایات مریوطه شهرستان در سامانه 190وزرات بهداشت
اجرای سیاست های اینده نظام سلامت کشور مطابق با دستوالعمل های ارائه شده