• 25 آبان 1403

ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻭﯾﺮﻭﺳﯽ ﺗﺐ ﺧﻮﻧﺮﯾﺰﯼ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﮐﺮﯾﻤﻪ ﮐﻨﮕﻮ

  • تاریخ انتشار : 1402/05/23 - 10:31
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 127
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻭﯾﺮﻭﺳﯽ ﺗﺐ ﺧﻮﻧﺮﯾﺰﯼ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﮐﺮﯾﻤﻪ ﮐﻨﮕﻮ

ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻭﯾﺮﻭﺳﯽ ﺗﺐ ﺧﻮﻧﺮﯾﺰﯼ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﮐﺮﯾﻤﻪ ﮐﻨﮕﻮ ﺍﺯ ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﺑﯿﻤﺎﺭﯾﻬﺎﯾﯽﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﺯ ﻃﺮﻕ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺍﺯ ﺣﯿﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﺭﺍﻩ ﻫﺎﯼ ﺁﻥ ﺷﺎﻣﻞ ﺫﺑﺢ ﺩﺍﻡ ﻭ ﺗﻤﺎﺱ ﺑﺎ ﺧﻮﻥ ﻭ ﺗﺮﺷﺤﺎﺕ ﺩﺍﻡ ﺁﻟﻮﺩﻩ ﺩﺭ ﻃﯽ ﺫﺑﺢ، ﻗﻄﻌﻪ ﻗﻄﻌﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﻭ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﮔﻮﺷﺖ ﻭ ﺟﮕﺮ ﺗﺎﺯﻩ، ﮔﺰﺵ ﻭ ﺩﺳﺘﮑﺎﺭﯼ ﮐﻨﻪ ﻭ ﻧﯿﺰ ﺗﻤﺎﺱ ﺑﺎ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﯿﻤﺎﺭ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری

ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻭﯾﺮﻭﺳﯽ ﺗﺐ ﺧﻮﻧﺮﯾﺰﯼ ﺩﻫﻨﺪﻩ ﮐﺮﯾﻤﻪ ﮐﻨﮕﻮ ﺍﺯ ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﺑﯿﻤﺎﺭﯾﻬﺎﯾﯽﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺍﺯ ﻃﺮﻕ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﺍﺯ ﺣﯿﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﺭﺍﻩ ﻫﺎﯼ ﺁﻥ ﺷﺎﻣﻞ ﺫﺑﺢ ﺩﺍﻡ ﻭ ﺗﻤﺎﺱ ﺑﺎ ﺧﻮﻥ ﻭ ﺗﺮﺷﺤﺎﺕ ﺩﺍﻡ ﺁﻟﻮﺩﻩ ﺩﺭ ﻃﯽ ﺫﺑﺢ، ﻗﻄﻌﻪ ﻗﻄﻌﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﻭ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﮔﻮﺷﺖ ﻭ ﺟﮕﺮ ﺗﺎﺯﻩ، ﮔﺰﺵ ﻭ ﺩﺳﺘﮑﺎﺭﯼ ﮐﻨﻪ ﻭ ﻧﯿﺰ ﺗﻤﺎﺱ ﺑﺎ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﯿﻤﺎﺭ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.

ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺑﻮﻣﯽ ﺑﻮﺩﻥ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﺩﺭ ﮐﺸﻮﺭ ﻭ ﻧﯿﺰ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﮐﻨﻪ ﻫﺎ ﺩﺭ ﻓﺼﻮﻝ ﺑﻬﺎﺭ ﻭ ﺗﺎﺑﺴﺘﺎﻥ ﻭ ﺭﻭﻧﺪ ﺭﻭ ﺑﻪ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﺩﺭ ﺟﺎﻣﻌﻪ، ﺁﻣﻮﺯﺵ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺍﺯ ﺍﻭﻟﻮﯾﺘﻬﺎﯼ ﻣﻬﻢ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.

راههای پیشگیری از ابتلا به این بیماری 

1.ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺗﻤﺎﺱ ﺑﺎ ﺩﺍﻡ ﻟﺒﺎﺱ، ﭼﮑﻤﻪ، ﺩﺳﺘﮑﺶ، ﻣﺎﺳﮏ، ﻋﯿﻨﮏ ﻭ ﻟﺒﺎﺳﯽ ﻏﯿﺮﺍﺯ ﻟﺒﺎﺱ ﺧﺎﻧﮕﯽ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﺪ ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺧﺎﺭﺝ ﺷﺪﻥ ﺍﺯ ﻃﻮﯾﻠﻪ ﻭ ﺁﻏﻞ ﻟﺒﺎﺱ ﻫﺎﯼ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺗﻌﻮﯾﺾ ﻧﻤﺎﯾﯿﺪ.

.ﺫﺍﺑﺤﯿﻦ ﻭ ﻗﺼﺎﺑﺎﻥ ﺑﺎﯾﺴﺘﯽ ﺍﺯ ﻟﺒﺎﺱ ﮐﺎﺭ ﻣﺠﺰﺍ ﻭ ﻭﺳﺎﯾﻞ ﺣﻔﺎﻇﺖ ﻓﺮﺩﯼ ﺷﺎﻣﻞ ﭘﯿﺶ ﺑﻨﺪ ﻏﯿﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﻧﻔﻮﺫ، ﺩﺳﺘﮑﺶ، ﭼﮑﻤﻪ، ﻣﺎﺳﮏ ﻭ ﻋﯿﻨﮏ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﺪ.

۳.ﻟﺒﺎﺱ ﻫﺎ ﻭ ﺳﺎﯾﺮ ﻭﺳﺎﯾﻞ ﻣﻮﺭﺩ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺩﺭ ﻃﻮﯾﻠﻪ ﻭ ﺁﻏﻞ ﻭ ﮐﺸﺘﺎﺭﮔﺎﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﺩﻭﺭﻩ ﺍﯼ ﺑﺸﻮﯾﯿﺪ ﻭ ﺑﺎ ﻣﺤﻠﻮﻝ )۱ ﺑﻪ 10( ﻫﯿﭙﻮﮐﻠﺮﯾﺖ ﺳﺪﯾﻢ )ﻭﺍﯾﺘﮑﺲ( ﺑﻪ ﻣﺪﺕ 15 ﺩﻗﯿﻘﻪ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﯽ ﻧﻤﺎﺋﯿﺪ.

۴.ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻣﺸﺎﻫﺪﻩ ﮐﻨﻪ ﺑﺮ ﺭﻭﯼ ﺩﺍﻡ ﻭ ﯾﺎ ﺩﺍﺧﻞ ﻃﻮﯾﻞ ﻭ ﺁﻏﻞ ﺍﺯ ﺩﺳﺘﮑﺎﺭﯼ ﻭ ﻟﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﺁﻥ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﻭ ﺟهت ﺳﻤﭙﺎﺷﯽ، ﻭﺟﻮﺩ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺷﺒﮑﻪ ﺩﺍﻣﭙﺰﺷﮑﯽ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﮐﻨﯿﺪ.

5. ﺩﺭ ﻣﺮﺍﺳﻢ ﺧﺎﺹ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻋﯿﺪ ﺳﻌﯿﺪ ﻗﺮﺑﺎﻥ ﺩﺍﻡ ﺍﺯ ﻭﺍﺣﺪﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﻣﻮﺭﺩ ﺗﺎﺋﯿﺪ ﺷﺒﮑﻪ ﺩﺍﻣﭙﺰﺷﮑﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ، ﺧﺮﯾﺪﺍﺭﯼ ﻭ ﺯﯾﺮ ﻧﻈﺮ ﺩﺍﻣﭙﺰﺷﮑﯽ ﺫﺑﺢ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺷﻮﺩ.

۶ .ﺍﺯ ﮐﺸﺘﺎﺭ ﺩﺍﻡ ﺩﺭ ﻣﺤﻞﻫﺎﯼ ﻏﯿﺮ ﻣﺠﺎﺯ ﺟﺪﺍ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﻧﻤﺎﯾﯿﺪ.

7.ﮔﻮﺷﺖ ﻣﺼﺮﻓﯽ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﯿﺎﺯ ﺧﺎﻧﻮﺍﺭ ﺍﺯ ﻣﺮﺍﮐﺰ ﻣﺠﺎﺯ ﺗﻬﯿﻪ ﺷﻮﺩ ﻭ ﺣﺘﻤﺎ ﻣﻬﺮ ﺗﺎﯾﯿﺪ ﺷﺒﮑﻪ ﺩﺍﻣﭙﺰﺷﮑﯽ ﺩﺍﺷﺘﻪﺑﺎﺷﺪ.

8 .ﺍﺯ ﺗﻤﺎﺱ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺩﺳﺖ ﺑﺎ ﮔﻮﺷﺖ ﺗﺎﺯﻩ ﺫﺑﺢ ﺷﺪﻩ ﭘﺮﻫﯿﺰ ﻭ ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺧﺮﺩ ﮐﺮﺩﻥ ﮔﻮﺷﺖ ﺍﺯ ﺩﺳﺘﮑﺶ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺷﻮﺩ.

9. به ﻫﻨﮕﺎﻡ ﭘﻮﺳﺖ ﮐﻨﺪﻥ ﻭ ﻗﻄﻌﻪ ﻗﻄﻌﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﻻﺷﻪ ﺩﺍﻡ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺫﺑﺢ ﺍﺯ ﺗﻤﺎﺱ ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺑﺎ ﻻﺷﻪ ﭘﺮﻫﯿﺰ ﻭ ﺍﺯ ﻭﺳﺎﯾﻞ ﺣﻔﺎﻇﺖ ﻓﺮﺩﯼ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﭘﯿﺶ ﺑﻨﺪ ﻏﯿﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﻧﻔﻮﺫ، ﺩﺳﺘﮑﺶ، ﻣﺎﺳﮏ، ﻋﯿﻨﮏ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﯿﺪ.

10. ﺯﻧﺎﻥ ﺧﺎﻧﻪ ﺩﺍﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺧﺮﺩ ﮐﺮﺩﻥ ﮔﻮﺷﺖ ﺗﺎﺯﻩ ﺣﺘﻤﺎ ﺍﺯ ﺩﺳﺘﮑﺶ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.

 ۱۱. ﮔﻮﺷﺖ ﺗﺎﺯﻩ ﺫﺑﺢ ﺷﺪﻩ ﺣﺪﺍﻗﻞ ﺑﻪ ﻣﺪﺕ 24 ﺳﺎﻋﺖ ﺩﺭ ﺩﻣﺎﯼ ﯾﺨﭽﺎﻝ ﻧﮕﻬﺪﺍﺭﯼ ﺷﻮﺩ ﺗﺎ ﺍﮔﺮ ﺑﻪ ﻭﯾﺮﻭﺱ ﺁﻟﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ، ﭘﺎﮎ ﺷﻮﺩ.

12.ﮔﺬﺍﺷﺘﻦ ﮔﻮﺷﺖ ﺩﺭ ﻓﺮﯾﺰﺭ ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺫﺑﺢ، ﻭﯾﺮﻭﺱ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﻧﻤﯽﺑﺮﺩ ﺑﻨﺎﺑﺮﺍﯾﻦ ﺍﺯ ﻣﻨﺠﻤﺪ ﮐﺮﺩﻥ ﮔﻮﺷﺖ ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺫﺑﺢ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﺷﻮﺩ.

13.ﺍﺯ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﮔﻮﺷﺖ، ﺩﻝ ﻭ ﺟﮕﺮ ﺧﺎﻡ ﻭ ﻧﯿﻢ ﭘﺰ ﺩﺍﻡ ﺗﺎﺯﻩ ﺫﺑﺢ ﺷﺪﻩ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﺷﻮﺩ.

14.ﻭﯾﺮﻭﺱ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺣﺮﺍﺭﺕ ﺣﺴﺎﺱ ﺍﺳﺖ ﻟﺬﺍ ﭘﺨﺘﻦ ﮔﻮﺷﺖ ﺑﺎﻋﺚ ﺍﺯ ﺑﯿﻦ ﺭﻓﺘﻦ ﻭﯾﺮﻭﺱ ﻣﯽﺷﻮﺩ.

15.ﺩﺭ ﻫﻨﮕﺎﻡ ﺳﻔﺮ ﺑﻪ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﺭﻭﺳﺘﺎﯾﯽ ﺍﺯ ﻧﺰﺩﯾﮏ ﺷﺪﻥ ﺑﻪ ﺩﺍﻡﻫﺎ ﺧﻮﺩﺩﺍﺭﯼ ﺷﻮﺩ.

16. ﺍﮔﺮ ﺩﺍﻣﺪﺍﺭ ﻫﺴﺘﯿﺪ ﯾﺎ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﺗﻤﺎﺱ ﺑﺎ ﺩﺍﻡ، ﺫﺑﺢ ﺩﺍﻡ ﻭﯾﺎ ﻗﻄﻌﻪ ﻗﻄﻌﻪ ﮐﺮﺩﻥ ﻻﺷﻪ ﺭﺍ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺍﯾﺪ ﻭ ﺩﭼﺎﺭ ﺗﺐ ﻧﺎﮔﻬﺎﻧﯽ، ﺑﺪﻥ ﺩﺭﺩ ﻭ ﺳﺮﺩﺭﺩ ﺷﺪﻩ ﺍﯾﺪ ﺗﺼﻮﺭ ﻧﮑﻨﯿﺪ ﺑﻪ ﺳﺮﻣﺎﺧﻮﺩﮔﯽ ﺩﭼﺎﺭ ﺷﺪﻩ ﺍﯾﺪ ﻭ ﺑﻼﻓﺎﺻﻠﻪ ﺑﻪﭘﺰﺷﮏ ﻣﺮﺍﺟﻌﻪ ﻭ ﺣﺘﻤﺎ ﭘﺰﺷﮏ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺳﺎﺑﻘﻪ ﺗﻤﺎﺱ ﺧﻮﺩ ﻣﻄﻠﻊ ﻧﻤﺎﯾﯿﺪ.

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار,عمومی
  • کد خبر : 241836
کلمات کلیدی
حسین حاجی رضایی
تهیه کننده:

حسین حاجی رضایی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *