توصیه های کارشناس مسئول بهداشت محیط شبکه شهرری در خصوص جشن های نیمه شعبان
مهندس مهرداد سلامی کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط ضمن تبریک فرا رسیدن نیمه شعبان، از همه مردم خواست به منظور حفظ سلامت خود و خانواده با توجه به شیوه نامه های بهداشتی مقابله با کرونا در این جشن ها شرکت کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، مهندس مهرداد سلامی کارشناس مسئول واحد بهداشت محیط ضمن تبریک فرا رسیدن نیمه شعبان، از همه مردم خواست به منظور حفظ سلامت خود و خانواده با توجه به شیوه نامه های بهداشتی مقابله با کرونا در این جشن ها شرکت کنند.
- توصیه به برگزاری مراسم در فضای باز به ویژه در شهرهای قرمز و نارنجی، در صورت برگزاری مراسم در فضای بسته ظرفیت ۲۰ درصد و تهویه مطلوب هم برخوردار باشند.
- استفاده از فضای باز مساجد و شبستان ها، جهت مراسم، با رعایت دستورالعمل ها در در صورت مساعد بودن هوا در اولویت است.
- در مساجد و محیط مسقف رعایت فاصله گذاری اجتماعی ( تامین فضا برای هر نفر 4 متر مربع) و استفاده مناسب از ماسک و اقلام عبادی شخصی لازم است.
- برای متولیان و خدمات دهندگان در مساجد و مکان های فرهنگی و اجتماعی داشتن کارت واکسن با QR کد از سامانه هوشمند و در وضعیت قرنطینه نبودن بیماری الزامی است.
- توصیه به عدم حضور افراد واکسن نزده و افراد مسن بالای 60 سال و دارای بیماری های زمینه ای حتی واکسن هم زده باشند ممنوع است.
- همه شرکت کنندگان نباید در قرنطینه بیماری باشند و از حضور افرادی که دارای علایم بیماری می باشند در مراسم جلوگیری به عمل آید.
از برگزاری مراسم در مساجدی که امکان تامین تهویه مناسب نمی باشند خودداری گردد.
-تهویه مکان بایستی حداقل 10 بار گردش هوا در ساعت را تامین نماید. به ازای 24 متر مربع یک فن یا دمنده با ظرفیت 400 مترمکعبی همراه با گردش هوای طبیعی بکار گرفته شود.
- استفاده ماسک و رعایت فاصله در مراسم و عدم تجمع بدون رعایت فاصله
- فرش های صحن مسجد با جاروبرقی قبل از گندزدایی صحن جاروب شده و محل برگزاری مراسم حداقل یک ساعت قبل از مراسم گندزدایی گردد.
- ظروف زباله در دار به همراه کیسه زباله به منظور جمع آوری پسماند در کنار کلیه ایستگاه های صلواتی و محل های توزیع غذا و محل برگزاری مراسم ، در دسترس مردم به تعداد کافی قرار گیرد.
- وجود مایع صابون در سرویس های بهداشتی مساجد برای تمام سکوهای شستشو الزامی است.
تجهیزات ضدعفونی دست در مبادی ورودی محل مراسم تعبیه گردد.-
- عدم توزیع نوشیدنی و شربت به صورت فله ای و توصیه به توزیع مواد غذایی و آبمیوه بسته بندی شده
- از توزیع نوشیدنی و چای در استکان ها و لیوان های مشترک خودداری شود.
- از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان های یکبار مصرف شفاف خودداری شود. هرگونه نوشیدنی داغ از جمله چای در لیوان یکبار مصرف بر پایه گیاهی توزیع گردد.
-آب بطری شده، دارای مجوزهای قانونی و دارای تاریخ مصرف معتبر به مقدار کافی توزیع شود.
- از بسته بندی و توزیع غذا در ظروف نامناسب پلاستیکی و فومی جلوگیری شود. استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی بر پایه سلولزی و یا ظروف آلومینومی دارای مجوزهای ساخت و پروانه بهداشتی ضروری می باشد.
- تمامی افرادی که مشغول خدمت در مراسم می باشند به ویژه افرادی که در امر تهیه و توزع غذا دخالت دارند بایستی ضمن رعایت کامل بهداشت فردی از ماسک و دستکش مناسب به طور مستمر در حین خدمت استفاده نمایند.
نظارت بر اجرای پروتکل های پیشگیری و مراقبت از بیماری کرونا توسط خدام و مسئولین برگزاری مراسم صورت پذیرد.
- مراسم در حداقل زمان ممکن حداکثر به مدت 90 دقیقه برگزار گردد.
- انجام مستحبات مانند دعاء قرائت قرآن و مراسم های مشابه در حداقل زمان انجان شود.
- شرکت کنندگان از وسایل مانند قرآن و کتب ادعیع، مهر، سجاده، تسبیح و چادر و نظایر آن به صورت شخصی استفاده نمایند.
- همه وسایل عمومی اعم از مهر و تسبیح، کتب ادعیه، قرآن، میز و صندلی سالمندان، عبا و چادر مشترک و... جمع آوری گردند.
- در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف در بسته بندی غذا از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا" ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی و یا آلومینیومی برای غذاهای گرم استفاده شود.
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در ماه شعبان در سایه رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برای همه شما عزیزان از خداوند منان آرزوی صحت و سلامتی را مسئلت دارم
ارسال نظر