• 25 آبان 1403

برگزاری کارگاه "خودمراقبتی سازمانی" ویژه نمایندگان ادارات شهرستان ری

  • تاریخ انتشار : 1402/03/26 - 21:19
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 220
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری کارگاه "خودمراقبتی سازمانی" ویژه نمایندگان ادارات شهرستان ری

بکارگاه "خودمراقبتی سازمانی" ویژه نمایندگان ادارات شهرستان ری در شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری

روز سه شنبه 22 خردادماه 1402 به همت واحد آموزش و ارتقای سلامت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری و با حضور دکتر مجید دل آور، معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری و دکتر نجمه الملوک امینی، مدیر گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، کارگاه "خودمراقبتی سازمانی" ویژه نمایندگان ادارات شهرستان ری در ستاد شبکه بهداشت ری برگزار شد.

در این کارگاه خانم دکتر نجمه الملوک امینی رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به تدریس مباحثی چون: گام های اجرای برنامه های ارتقای سلامت در محل کار، روش های تدوین برنامه عملیاتی، تکمیل زیج و معرفی سامانه هوشمند آموزش بهداشت (شهاب) پرداخت.

 امینی افزود: خودمراقبتی سازمانی فرآیندی انتخابی، مشارکتی و فعال برای ارتقای سلامت یک سازمان است که توسط گروهی از اعضای سازمان، طراحی، اجرا، پایش و ارزشیابی می شود. خود مراقبتی سازمانی یکی از رویکردهای برنامه ملی خودمراقبتی (پنجمین برنامه ملی تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت) است، این برنامه در سال 1394 برای اجرا به تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شد. برنامه خودمراقبتی سازمانی با هدف ایجاد "محیط کار سالم" از طریق اجرای برنامه ها و خط مشی های ارتقای سلامت در محل کار، خلق محیط فیزیکی و فرهنگ حمایتی و تشویق شیوه کار و زندگی سالم با همکاری کارکنان، کارفرمایان و خانواده های آنان در حال اجرا است.

رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت گفت: در این برنامه، سازمانها به عنوان یک محیط حامی سلامت، برای ارتقای سلامت خود، کارکنان، کارفرمایان و در نهایت جامعه، شورای ارتقای سلامت سازمان را تشکیل می دهند. این شورا مشکلات مربوط به سلامت را شناسایی و نیازسنجی کرده سپس برای رفع مشکلات و خطرات سلامت شناسایی شده؛ برنامه ای عملیاتی را طراحی، تدوین، اجرا و ارزشیابی می کند.

امینی ادامه داد: تحقیقات نشان می دهد، اجــرای برنامه های ارتقای سلامت در محل کار، مزایا و منافع عینی زیادی برای سازمانها و کارفرمایان به همراه دارد. از جمله می توان به افزایش بازدهی و بهره وری در محل کار، کاهش میزان غیبت، افزایش رضایت کارکنان، بهبود فرآیند استخدام و ابقای کارکنان، افزایش تعهدات سازمانی کارکنان و کاهش میزان غرامت شغلی اشـاره کرد. همچنین با اجرای آن کارکنان نیز از افزایش دانش سلامت، ارتقای سلامت جسمی و روانی، رضایت شغلی و شیوه زندگی سالم تر برخوردار خواهند شد. ایجاد محیط کار سالم از طریق اجرای برنامه ها و خط مشی های ارتقای سـلامت در محـل کـار، خلق محیط فیزیکی و فرهنگ حمایتی و تشویق شیوه زندگی سالم با همکـاری کارکنـان و کارفرمایـان اسـت.

وی خاطر نشان کرد: بـرای تحقق این امر اقداماتی چون تشکیل شورای ارتقای سلامت، برگزاری کارگاه برنامه ریزی عملیاتی مشارکتی برای اعضای شورا ، تدوین برنامه عملیاتی توسط شورا ، اجرای برنامه های ارتقای سلامت تدوین شده در محیط کار ، پایش و ارزشیابی برنامه توسط شورا در سازمانهای مختلف با حضور اعضای شورای ارتقای سلامت سازمان ، می تواند به ایجاد محیط کار سالم کمک کند.

 فرزانه فرد کارشناس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن اشاره به اهمیت و تاریخچه خودمراقبتی سازمانی گفت: تأمین محیط کار سالم علاوه بر افزایش کارآیی و بهره وری نیروی انسانی شاغل در بخش های اداری موجب کاهش هزینه های ناشی از حوادث و بیماریهای مختلف می شود. از این رو برنامه سلامت کارکنان با هدف ارتقا و حفظ بالاترین درجه از سلامت جسمی، روحی و اجتماعی شاغلان در مقابل خطرات ناشی از شرایط کار و عوامل زیان آور محیط کار، در نهایت با فراهم کردن محیط کار سالم، ایمن و شاداب موجب کارآیی و بهره وری نیروی کار می شود.

دکتر مریم اثنی عشری کارشناس مسئول واحد آموزش و ارتقای سلامت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری گفت: برنامه های ارتقای سلامت در محل کار طیف گسترده ای از حیطه های سلامت را تحت پوشش قرار می دهد، اما اغلب تمرکز برنامه های ارتقای سلامت در محل کار بر حوزه های تغذیه، فعالیت فیزیکی، ترک سیگار، مدیریت استرس می باشد.

وی ادامه داد: کارگاه آموزشی خودمراقبتی سازمانی در راستای اجرای بسته خدمتی سلامت کارکنان و حفظ و ارتقاء سلامت آنان، برگزار شد و مقرر گردید کلیه ادارات فعالیت های پیشنهادی خود را در قالب برنامه عملیاتی خود مراقبتی سازمانی تدوین نموده و به واحد آموزش و ارتقای سلامت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری ارسال کنند.

در این کارگاه اعضای شرکت کننده در قالب 3 تیم به تهیه زیج خودمراقبتی سازمانی پرداخته و تکمیل برنامه عملیاتی را به صورت کار گروهی تمرین و ارائه کردند.

در پایان جلسه منصوره زرینی کارشناس جوانی جمعیت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، ضمن پخش ویدئویی از بیانات مقام معظم رهبری، در خصوص بحران جمعیت و سالخوردگی مطالبی را بیان و در مورد منشور مطالبات کارمندان در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت صحبت کرد. فایل مذکور به نمایندگان ادارات تحویل داده شد.

شیلا عسگر پور، کارشناس واحد سلامت جمعیت و خانواده نیز در خصوص وضعیت اجرای قانون ترویج تغذیه با شیر مادر در ادارات منطبق بر شعار هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر در سال 1402 مطالبی را بیان کرد.

همچنین فرم چک لیست ارزشیابی ادارات در زمینه اجرای قانون شیرمادر به منظور تکمیل فرم مذکر به نمایندگان ادارات تحویل داده شد.

 
 
 
  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار,عمومی
  • کد خبر : 236418
کلمات کلیدی
حسین حاجی رضایی
تهیه کننده:

حسین حاجی رضایی

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *