برگزاری کارگاه "خودمراقبتی اجتماعی" ویژه دهیاران و مسئولان سراهای محله شهرستان ری
با حضور دکتر نجمه الملوک امینی، مدیر گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، کارگاه "خودمراقبتی اجتماعی" برای ارتقاء سلامت درشوراهای اسلامی شهر و روستا /شورایاری ها، دهیاری ها، محلات در ستاد شبکه بهداشت ری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری
روز سه شنبه 31 خردادماه 1402 به همت واحد آموزش و ارتقای سلامت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری و با حضور دکتر نجمه الملوک امینی، مدیر گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، کارگاه "خودمراقبتی اجتماعی" برای ارتقاء سلامت درشوراهای اسلامی شهر و روستا /شورایاری ها، دهیاری ها، محلات در ستاد شبکه بهداشت ری برگزار شد.
در این کارگاه خانم دکتر نجمه الملوک امینی رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به تدریس مباحثی چون: مراحل تدوین برنامه ارتقاء سلامت محله و روستا، راهکارهای ارتقائ سلامت، و معرفی سامانه هوشمند آموزش بهداشت (شهاب) پرداخت.
امینی افزود: خود مراقبتی اجتماعی یکی از رویکردهای برنامه ملی خودمراقبتی (پنجمین برنامه ملی تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت) است، این برنامه در سال 1394 برای اجرا به تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شد. خودمراقبتی اجتماعی فرآیندی فرآیندی انتخابی، مشارکتی و فعال برای ارتقای سلامت یک جامعه است که توسط گروهی از شهروندان آن جامعه طرحی ، اجرا، پایش و ارشیابی می شود. بسیاری از رفتارهای موثر در بهبود سلامت یا بیماری، به شیوه زندگی فردی و شرایط محله ای که درآن زندگی می کنیم وابسته است و تنها تصمیمات فردی برای بهبود سلامت کفایت نمی کند.
دکتر اثنی عشری مسئول واحد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری گفت:هدف کلی این برنامه توانمندسازی جوامع مختلف برای توسعه محیط های سالم می باشد. برای تحقق این هدف، شوراهای شهری و روستایی ، شورایاری ها و یا سراهای محلات می توانند نقش مهمی در جلب مشارکت اجتماع برای کنترل بر عوامل تعیین کننده سلامت داشته باشند.
وی ادامه داد: کارگاه آموزشی خودمراقبتی اجتماعی در راستای اجرای بسته خدمتی سلامت محلات، برگزار شد و مقرر گردید کلیه ادارات فعالیت های پیشنهادی خود را در قالب برنامه عملیاتی خود مراقبتی اجتماعی تدوین نموده و به واحد آموزش و ارتقای سلامت شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری ارسال کنند.
در این کارگاه اعضای شرکت کننده در قالب تیم هایی به تهیه تکمیل برنامه عملیاتی را به صورت کار گروهی تمرین و ارائه کردند.
همچنین در خصوص نیازسنجی انجام شده در شهرستان و بررسی اولویتهای هر منطقه به تفضیل صحبت شد و روند اجرای طراحی مداخلات ارتقائ سلامت با همکاری معتمدین محلات بررسی شد.
ارسال نظر