برگزاری جلسه آموزش تغذیه سالم ویژه کارکنان شبکه بهداشت ری
با حضور دکتر مصطفی امینی سرپرست و جمعی از کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری جلسه آموزش تغذیه سالم به همراه صرف صبحانه در ستاد شبکه بهداشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری، به همت واحد بهبود تغذیه و با حضور دکتر مصطفی امینی سرپرست و جمعی از کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری جلسه آموزش تغذیه برای کارکنان با موضوعات روغن ها و چگونگی افزایش میزان مصرف میوه و سبزیجات به همراه صرف صبحانه سالم در ستاد شبکه بهداشت برگزار شد.
در ابتدا دکتر امینی با اشاره به نقش کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت در آموزش صحیح تغذیه ی سالم به مردم گفت: افزایش آگاهی های تغذیه ای مردم تاثیر مستقیمی در سلامت آنها دارد و کارکنان بهداشتی نیز در میان تلاش های مختلف خود در حوزه سلامت، نباید از آموزش های این چنین غافل باشند.
در ادامه هانیه ولایتی کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری در خصوص روغن های مصرفی گفت: روغن ها نباید از سبد غذایی حذف شود، بلکه بایستی مصرف منطقی و اصولی داشت و نوع صحیحی از روغن ها انتخاب شود که در اولویت، روغن های گیاهی از جمله: روغن کلزا یا کانولا، روغن زیتون، روغن کنجد و آفتابگردان توصیه می شود.
وی افزود: باید دقت داشت در هر خانه ای یک روغن سرخ کردنی جهت سرخ کردن هم وجود داشته باشد و حتی برای تفت دادن مثلا پیاز تفت دادن از این روغن ها استفاده شود و از روغن های مخصوص پخت و پز و سالاد فقط بر روی غذا و جایی که غذا خیلی حرارت بالا مثل سرخ کردن نمی بیند استفاده شود زیرا بر اثر حرارت، روغنهایی که مخصوص سرخ کردن مواد غذایی نیست، مواد سرطانزایی در روغن ایجاد می کنند که میتواند سلامت افراد مصرف کننده آن غذا را تحت تاثیر قرار دهد.
ولایتی گفت: در خصوص روغن پالم هم بهتر است بدانیم پالم از میوه خرما درخت نخل روغنی گرفته می شود و منشا صنعتی یا سمی ندارد و نقطه دود بالایی دارد که یک مزیت حساب می شود یعنی در دمای بالا و سرخ کردن نمی سوزد. پالم در حوزه غذا و همچنین حوزه آرایشی بهداشتی هم مورد استفاده قرار می گیرد و حوزه غذا بیشتر در کرم بیسکویت ها، پنیر پیتزا، شکلات ها و... استفاده می شود. و علت توصیه به مصرف محدود روغن پالم و فرآورده های حاوی آن بخاطر این است که حدود 49% آن اسیدچرب اشباع تشکیل شده و برای سلامت قلب و عروق نامناسب است.
همچنین برای مصرف بیشتر میوه و سبزی در طول روز و محیط کار بهتر است هر روز همراه خود بجای کیک و بیسکویت 1-2 عدد میوه و یا از گروه سبزیجات مثل هویج یا خیار یا گوجه همراه داشته باشید. صبحانه سبز مصرف کنید! یعنی در صبحانه از سبزیجات استفاده کنید مثلا املت، خاگینه با تره فرنگی، نان و پنیر و کاهو یا گوجه و همچین نکات دیگری راجع به مصرف میوه و سبزیجات ارائه شد.
ارسال به دوستان